Ilias Zouras: šiais metais Eurolyga bus žymiai pajėgesnė

Šiuo metu Graikijos salose su šeima atostogaujantis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ilias Zouros net ir būdamas gamtos apsuptyje gyvai stebėjo Eurolygos burtų ceremoniją. Komentuodamas burtus Zalgiris.lt interneto svetainei I.Zouros iškart paminėjo, kad B grupėje, į kurią pateko žalgiriečiai, rungtyniaus net penkių šalių čempionai, todėl „Žalgirio“ laukia ypatingas sezonas.

- Treneri, kaip vertinate naujojo sezono Eurolygos burtus?

- Negaliu pasakyti, kad esu patenkintas ar nusivylęs burtais, nes visos Eurolygos komandos yra stiprios. Lengvų rungtynių bet kokiu atveju negalime tikėtis. Be to, manau, kad šiais metais Eurolyga bus žymiai pajėgesnė nei buvo kelis pastaruosius metus. Šią vasarą daug komandų investuoja didesnius pinigus ir renka galingas sudėtis. NBA lokautas irgi prisidės, jog daug gerų žaidėjų atvyks žaisti į Europą.

- Kurias komandas išskirtumėte kaip B grupės favorites?

- Kol kas negalima visko pasakyti apie varžovus, nes komandų sudėtys vis dar yra formuojamos. Tačiau „Panathinaikos“ klubas yra šešis kartus laimėjęs Eurolygą ir praėjusį sezoną tapo čempionais. Patys matote, kiek pinigų išleidžia Maskvos CSKA ir kokius krepšininkus jie pritraukia į savo komandą. Sunku būtų ginčytis ir nevadinti šių komandų favoritėmis, tačiau nereikia pamiršti ir kitų ekipų. Malagos „Unicaja“ turi sukaupusi didelę patirtį Eurolygoje ir jų vadovai visada protingai sukomplektuoja sudėtį. Bambergo „Brose Baskets“ triumfavo Vokietijoje, kurios lyga pasižymi itin atkakliomis kovomis. Negalima nuvertinti ir Eurolygos debiutantų iš Zagrebo. Jie bus ištroškę pergalių ir gali būti labai pavojingi.

- Kurioje vietoje tarp šių komandų matote „Žalgirį“?

- Mūsų tikslas – laimėti kiekvienose rungtynėse. Apibendrinant, žinoma, svarbiausia patekti į „Top 16“ etapą, bet dėl savo komandos gerbėjų mes atiduosime visas jėgas kiekviename mače. Žinau, kad šiandien startavo abonementų prekyba į varžybas naujojoje arenoje ir aš tikiuosi, kad ji bus visada pilna. Turime parodyti kiekvienam varžovui, atvykstančiam į Kauną, kad čia krepšinis ir „Žalgiris“ yra aukščiau visko.


Šiame straipsnyje: ZourasEurolygaburtai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių