Ilgai laukta NBA lokauto pabaiga gali būti jau šiandien

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautas gali pasibaigti jau pirmadienį vakare, nes apie 15 valandą Lietuvos laiku komandų vadovai ir žaidėjų sąjunga rinksis į posėdį, kuriame vyks balsavimas dėl naujos kolektyvinės sutarties.

Jeigu abi pusės nubalsuos taip, kad būtų pasirašyta nauja sutartis, NBA lokautas pasibaigs ir didysis krepšinis į arenas sugrįš gruodžio 15 dieną, o klubai sužais po 72 rungtynes.

Pagal paskutinį sutarties variantą, žaidėjai ir klubų vadovai pajamas dalysis pusiau (po 50 procentų), nors derybų pradžioje abiejų šalių norai buvo 53 ir 47 proc.

Su nerimu naujienų apie lokautą lauks ir ekipos, kurios savo gretose turi žaidėjus, sudariusius kontraktą iki lokauto pabaigos, nes oficialiai pasirašius naują kolektyvinę sutartį, krepšininkai turės per 5 dienas sugrįžti į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) ir prisijungti prie komandos treniruočių stovyklos.

Neatmetama galimybe, kad NBA lokautas tęsis toliau ir neįvyks visas sezonas. Taip atsitiktų tuomet, jeigu pirmadienį balsavimo metu būtų nuspręsta atmesti dabartinį variantą ir grįžti atgal prie derybų stalo.


Šiame straipsnyje: NBA lokautas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių