Įdomūs faktai apie „Žalgirio“ gynėją R. Kaukėną

R

mantą Kaukėną žino visi tie, kurie nors šiek tiek domisi krepšiniu. Po ilgų legionieriaus karjeros metų, atakuojantis gynėjas šį sezoną apsivilko Kauno “Žalgirio” marškinėlius ir Eurolygoje pelnydavo 7,8 taško bei atlikdavo beveik po 2 rezultatyvius perdavimus.

Ką gi mes žinome apie 35 metų 194 cm ūgio krepšininką? Tai, kad baigęs mokslus NCAA lygoje jis metus praleido kukliame Izraelio klube ir tada sudarė sutartį su “Lietuvos rytu”, bei sužaidė puikų sezoną Lietuvoje.

Po jo atletas pasirašė sutartį su Ostenės “Telindus” komanda, po to žaidė taip pat gana kukliose ekipose – Bonos “Telekom” bei  Kantu “Vertical Vision”. Galiausiai išmušė gynėjo šlovės valanda ir 2005 metais jis suraitė parašą ant sutarties su Sienos “Montepaschi” klubu ir iškarto tapo jo lyderiu.

Sienoje R.Kaukėnas praleido keturis nuostabius sezonus, tada metus paragavo legionieriaus duonos Ispanijoje, Madrido “Real”komandoje, po to dar dviems sezonams grįžo į “Montepaschi” ir galiausiai susitarė su “Žalgiriu”. Būtent Kaune atletas šiuo metu ir rungtyniauja.

Gynėjas ne kartą vilkėjo ir  Lietuvos rinktinės marškinėlius, tačiau gali pasigirti tik vienu medaliu  – 2007 metais laimėta Europos čempionato bronza.

Tai tik sausi faktai, o dabar portalas Crazysport.lt kviečia jus paskaityti įdomesnių faktų apie R.Kaukėną.

  • R.Kaukėnas jau vaikystėje labai domėjosi geografija ir būdamas penktokas žinojo beveik visų pasaulio valstybių vietą žemėlapyje. Negana to, jis galėjo pats nupiešti daugumos šalių vėliavas.
  • Prieš pradėdamas karjerą NCAA, jis metus praleido vienoje vidurinėje JAV mokykloje, kur iš pradžių žaidė ne krepšinį, o beisbolą.
  • Atleto išskirtinis bruožas – ant rankos ištatuiruotas hieroglifas. Juo atletas pasipuošė pirmaisiais profesionalo metais, Izraelyje. Beje, po sezono “Hapoel” klube R.Kaukėnas dažnai būdavo klausinėjamas, ar iš Izraelio grįžo neapipjaustytas.
  • R.Kaukėną dar nuo Lietuvos jaunimo rinktinės laikų visi vadina “Mažu”. Tuo tarpu rungtyniaudamas Belgijoje jis turėjo “Rokio” pravardę – ekipos draugai taip pašventino lietuvį, nes gynėjas jiems priminė legendinį Sylvesterio Stalone personažą.
  • 2004 metais atletas buvo keistai “atkabintas” nuo Lietuvos rinktinės – treneris Antanas Sireika priėjo prie krepšininko lėktuve ir pasakė, kad R.Kaukėnas yra individualiai stiprus žaidėjas, tačiau netinkamas jo sistemai. Atletas strategui neištarė nei  žodžio.
  • R.Kaukėnas palaiko Švedijos futbolo rinktinę. Tai lengvai paaiškinama – jo žmona yra kilusi  iš šios šalies.
  • Atleto 13 numeriu paženklinti marškinėliai kaba “Montepaschi” arenos palubėse.
  • Krepšininkas įkūrė savo labdaros fondą ir padeda sunkiai sergantiems  vaikams.
  • R.Kaukėnas prie Bebruso ežero pastatė saulės jėgainę.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva

Lietuva portretas
Geriau jau Kaukenas NEBUTU apsivilkes Zalgirio marskineliu, nes tai jam tapo karjeros pabaiga. Kol neatstovavo kauniukams, tol Europoje buvo sis bei tas. Kai uzsidejo Zalgirio atributika - tuoj naujas Gustas. O jei rimtai, nesupykity kaunieciai, Lietuva labai dziaugiasi, kad Valanciunas NIEKADA neatstovavo ir neatstovaus Zalgirtiu.

Kaimietis

Kaimietis portretas
Matai,nusmurgęs raudonojo taboro atstovas,pasivadinęs šventu vardu LIETUVA,skaito Kauno dieną,ir dar ,nors ir su didelėm gramatinėm klaidom,rašo komentarą/ Tikriausiai būsi,Gedvyduko, raudonojo būrelio fanas?

1-am

1-am portretas
komentatoriui. Juk pats iš pavydo draskaisi, nes niekam esi tikęs, pavydi vyrams šlovės, dėmesio už jų pasiaukojamą žaidimą, nesvarbu, kur, bet kai tik kalbama apie Žalgirį, tokie, kaip tu , pasiunta. Esi žemės kirmelė, ja ir liksi, o Valančiūnas šaunuolis, tik kol jis nesužais Žalgiryje, tol asas nebus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių