Į Stambulą išvykę žalgiriečiai: pralaimėti negalime

Du kartus šį sezoną Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą jau parklupdęs Kauno „Žalgiris“ Turkijoje pabandys įsirašyti ir dar vieną pergalę. Rytoj Joano Plazos auklėtiniai žais ypač svarbias Eurolygos „Top 16“ etapo penktojo turo rungtynes.

Varžovai pradėjo sėkmingiau

„Anadolu Efes“ – kauniečiams puikiai pažįstamas oponentas. Su šia ekipa jiems jau teko du kartus kautis reguliariame sezone ir abi dvikovas Lietuvos čempionai laimėjo gana užtikrintai. Visgi abiejų ekipų pozicijos prieš dvikovą didžiausiame Turkijos mieste yra skirtingos. „Anadolu Efes“ turi tris pergales ir vieną nesėkmę, tuo tarpu su stipriausiomis grupės ekipomis „Top 16“ etapą pradėjęs „Žalgiris“ kol kas laimėjo tik sykį.

Žalgiriečiai į skaičius ir grafas nelinkę žvilgčioti ir pasistengs pakartoti pirmųjų dviejų tarpusavio mačų scenarijų.

Lapkričio pradžioje „Abdu Ipekci“ sporto rūmuose Marko Popovičius į savo buvusios komandos krepšį įsūdė net 7 tolimas „bombas“ ir kauniečiai šventė pergalę 77:64. Stambulo ekipai diriguojantis Oktay‘us Mahmutis rankomis skėsčiojo ir gruodžio viduryje, kai „Žalgiris“ savoje aikštėje tiesiog nušlavė savo priešininkus 71:53.

Tame mače Lietuvos čempionus į priekį vedė 18 taškų pelnę Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas yra įsitikinęs, kad trečioji dvikova su turkais bus pati sunkiausia.

„Dabar jie žaidžia žymiai geriau, tačiau ir mes esame pasiruošę gerai ir laimėsim, – optimizmo prieš dvikovą nestokojo puolėjas. – Turkijos komandos žaidėjai yra pasitempę, ypač emocingai pradeda susitikimą. Jei „pagauna“ bangą, juos sustabdyti būna labai sunku. Pasistengsime, jog taip nenutiktų.“

P. Jankūnas į šalį vijo mintis, kad sunki „Top 16“ etapo pradžia gali pridėti psichologinės naštos. „Man atrodo, kad kaip tik būsime piktesni ir žymiai labiau pasirengę kovai. Žinome, jog pralaimėti dabar negalime, nes po to gali pritrūkti taškų“, – neslėpė kapitonas.

Stipriausia sudėtimi

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza pagaliau taip pat gali lengviau atsipūsti. Turkijoje specialistas galės remtis visais pagrindiniais savo ginklais. Šį kartą už dvyliktuko ribos liko jaunasis Adas Juškevičius, tuo tarpu ilgą laiką nugaros skausmais skundęsis Darjušas Lavrinovičius yra pasirengęs kovai. Veteranui Rimantui Kaukėnui dvikova Turkijoje turėtų būti 100-oji Eurolygoje.

Tokiu pasiekimu kol kas gali pasidžiaugti tik penki mūsų šalies atstovai: 189 rungtynes prestižiškiausiame žemyno turnyre sužaidęs Šarūnas Jasikevičius, 160 mačų savo sąskaitoje turintis P.Jankūnas, 143 – karjerą jau baigęs Ramūnas Šiškauskas, 129 – Dainius Šalenga ir 101 – Kšištofas Lavrinovičius.

„Mes suprantame, kad turime vieną pergalę ir tris pralaimėjimus. Stambulo ekipa turi tris pergales ir vieną pralaimėjimą. Bus sunkios rungtynės, nes visi žino, kad esame prieš šią komandą laimėję du kartus. Kiekvieną kartą, kai žaidi prieš varžovą, kurį esi nugalėjęs, būna labai sunkus, nes jis stengiasi atsirevanšuoti, žaidžia agresyviai. Prisiminkime CSKA. Esu tikras, kad turkai penktadienį taip pat bandys įrodyti, kad yra geresnė komanda už mus. Ypač svarbi bus pirmoji rungtynių pusė. Privalome neprasti koncentracijos. Džiaugiuosi, kad pagaliau rikiuotėje abu broliai Lavrinovičiais. Tai pridės mums nemažai jėgos po krepšiais“, – neabejojo J.Plaza.

Turkai neslepia nuoskaudų

Šioje kampanijoje du kartus baltą vėliavą jau iškėlusiems turkams „Žalgiris“ – viena neparankiausių komandų visoje Eurolygoje.

Iki šiol kauniečiai laimėjo visus keturis tarpusavio mačus prieš „Anadolu Efes“. Pirmą kartą šių ekipų keliai susitiko debiutiniame „Žalgiriui“ 1998-1999 metų sezone ir tuomet savoje aikštėje kauniečiai laimėjo 69:68, o svečiuose pranoko varžovus 84:70. Šį sezoną Lietuvos čempionų tvirtovės turkams ir vėl paimti nepavyko nei karto.

Nors „Top 16“ etape Stambulo ekipa įgavo naują kvėpavimą, būsimos dvikovos baigtis juos neramina. „Laimėjome paskutinius tris mačus ir norime tęsti savo nuoseklų pasirodymą. Artėjame prie „Top 16“ etapo pirmojo rato pabaigos. Tikiu, kad kiekviena komanda deda visas pastangas, kad išsaugotų savo galimybes žengti toliau. „Žalgiriui“ pralaimėjome dvejas rungtynes reguliariajame sezone. Bet šį kartą norime nugalėti. Būtų gerai sustiprinti savo pozicijas“, – teigė „Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris O.Mahmutis.

„Žaisime su varžovais, kurie mus du kartus nugalėjo reguliariajame sezone. Labai tikimės karšto palaikymo ir viliamės, kad sirgaliai bus šeštasis žaidėjas. Privalome laimėti namuose. „Top 16“ etape tai yra svarbiausia“, – skaudžių žalgiriečių dūrių neužmiršo naudingiausias „Anadolu Efes“ žaidėjas Aleksandras Vujašičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
nu bet kaunadienio zurnalistai, net rasydami apie Zalgiri suklista... kiek turi pergaliu Zalgiris? taisykit savo rasliava..

darius

darius portretas
Sėkmės vyrai. Pirmyn į pergalę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių