Į prestižinį dziudo turnyrą - už asmeninius pinigus

Egipto mieste Šarm el Šeiche prasideda tradicinis tarptautinis dziudo turnyras „Judo for Peace“, skirtas paremti taiką pasaulyje. Tai - bendras Tarptautinės dziudo federacijos (IJF) ir Europos dziudo sąjungos (EJU) projektas.

Antrą kartą šiame turnyre dalyvaus ir sportininkai iš Lietuvos: Dovilė Danaitytė (svorio kategorija iki 70 kg), Giedrė Šileikaitė (iki 70 kg), Raimonda Gedutytė (iki 78 kg), Sandra Jablonskytė (daugiau nei 78 kg), Ignas Giedraitis (iki 66 kg) bei Arūnas Miseckas (iki 81 kg).

2007-aisiais Egidijus Žilinskas ir Algis Miseckas užėmė 1-ąsias vietas, D.Danaitytė - 2-ąją, G.Šileikaitė ir Deimantė Kazėnaitė - 3-iąsias, R.Gedutytė - 5-ąją poziciją.

„Tikimės, kad merginos iškovos medalius. Vaikinams bus sunkiau, nes tarp jų varžovų yra labai pajėgių atletų, - sakė Lietuvos dziudo federacijos (LDF) generalinė sekretorė Lolita Dudėnienė. - Gaila, kad mūsų planus temdo stipriai apkarpytos Sporto departamento lėšos, tačiau mes  kiekvieną kartą stebimės mūsų sportininkais, kurie, net ir neturėdami tinkamos paramos, veržiasi į turnyrus kovoti ir tinkamai atstovauti mūsų kraštui. Dėkojame Alytaus dziudo klubo „Alytis“ treneriui Zeniui Vencevičiui, kuris padėjo savo buvusiai auklėtinei D.Danaitytei išvykti į šį turnyrą. S.Jablonskytė, G.Šileikaitė, R.Gedutytė ir abu vaikinai dalyvaus šiose varžybose už savo asmeninius pinigus.“


Šiame straipsnyje: dziudoLDFGedutytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių