Į pasirengimą olimpiados atrankai – po filmo „Mes už... Lietuvą!“

Jau šiandien Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjai pirmą kartą didžiajame kino ekrane išvys filmą apie save. Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvyks pirmosios dokumentinės juostos apie krepšinio rinktinės užkulisius „Mes už... Lietuvą!“ išankstinė premjera, kurioje dalyvaus ir krepšinio rinktinės kandidatai, kiti krepšinio ir kultūros pasaulio atstovai.

„Mes už... Lietuvą!“ (rež. Andrius Lekavičius) taps krepšininkų išlydėtuvėmis į pasirengimo Londono olimpiados atrankinių varžybų stovyklą. Jau rytoj, gegužės 30-ąją, krepšininkai Druskininkuose rinksis į pirmąją fizinio pasirengimo stovyklą.

Pernai filmo kūrėjai, apsiginklavę modernia filmavimo įranga, keletą mėnesių sekė kiekvieną krepšininkų judesį – nuo liepą prasidėjusios pirmosios stovyklos Druskininkuose iki paskutinių sirgalių palaikymo šūksnių ir užvertų autobuso durų po paskutinės dvikovos Europos čempionate.

Du šimtai valandų unikalios filmuotos medžiagos sugulė į pramoginį pusantros valandos filmą. Jis prasideda kadrais iš bronzinio 2010 m. pasaulio čempionato Turkijoje, o pagrindiniai filmavimo darbai buvo atlikti praėjusiais metais Lietuvoje vykusio Europos čempionato metu.

Vienas iš filmo herojų, Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatas Mantas Kalnietis neabejoja, kad filmas bus įdomus, o žmonės pamatys savotišką realybės šou. „Nors dar nemačiau filmo, bet neabejoju, kad sirgaliai filme pamatys, kaip mes leidžiame laiką, kaip ruošiamės rungtynėms rūbinėje ir būname susikaupę ar kai keliaujame autobusu ir būname atsipalaidavę. Pamatys, koks iš tiesų yra mūsų gyvenimas rinktinėje“, – sako M. Kalnietis.

Rinktinės kapitonas Robertas Javtokas nekantriai ir šiek tiek su nerimu laukia filmo, nes įdomu pamatyti patį filmą, bet tuo pačiu ir nesinorėtų pamatyti to, ko nenorėtumei parodyti.

Filmo režisierius A. Lekavičius tiki, kad filmas įkvėps ne tik pačius krepšininkus, tačiau ir visus filmą mačiusius žiūrovus. „Filme perduodama universali žinia: būdami kartu, mes stipresni. Nors istorija vyksta krepšinio aikštelėje ir šalia jos, bet daugelį filme atskleidžiamų vertybių galime pritaikyti ir kitose gyvenimo srityse“, – neabejoja filmo režisierius.

Filmas „Mes už... Lietuvą!“ Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose bus pradėtas rodyti nuo gegužės 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkaip

Kažkaip portretas
keista, kodėl Kauno diena nerašo kad vakar, Kaune, "Romuvos" kino teatre jau įvyko šio filmo premjera. Ar čia, tipo, ji neoficiali buvo ??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių