Į lygos taurės finalą patekęs „Hearts“ rengiasi šturmuoti trofėjų

Lietuviškasis Edinburgo „Hearts“ po 17 metų pertraukos pateko į Škotijos futbolo lygos taurės (League Cup) finalą ir rungsis dėl čempionų vardų. Dešimtyje rungtyniavęs „Hearts“ po 11 m. baudinių serijos 5:4 įveikė „Inverness Caledonian Thistle“ ekipą. Marius Žaliūkas ir Arūnas Novikovas prie pergalės prisidėjo realizuodami baudos smūgius.

Apie svarbiausius klubo įvykius ir ateities perspektyvas mintimis sutiko pasidalinti „Hearts“ klubo direktorius Sergėjus Fedotovas.

- Kokie įspūdžiai ir mintys po pergalingų rungtynių?, - pokalbį pradėjome su S. Fedotovu.

- Tai buvo labais svarbus mačas. Pernai laimėjome šalies taurę, o šiemet pagaliau pasisekė ir lygos taurėje. Pusfinalio varžybos buvo labai sunkios ir varginančios, tačiau sugebėjome atsitiesti po praleisto įvarčio. Finalinės rungtynės vyks Kovo 17 dieną Škotijos nacionaliniame stadione. Kas bebūtų mūsų varžovas, tikiu, kad turime daug šansų iškovoti dar vieną trofėjų.

- Į lygos taurės finalą žengėte po 17 metų pertraukos, turbūt klubui tai istorinis įvykis?

- „Hearts“ ne be priežasties vadinamas vienu pajėgiausių Škotijos klubu. Pastaruoju metu šioje taurėje mums sekėsi ne itin. Pusfinalyje vyrai parodė nusiteikimą, puikiai įgyvendino trenerių sumanymus ir pademonstravo kovingumo pavyzdį. Tokias pat savybes tikimės pademonstruoti ir finale.

- Nugalėtasis „Inverness Caledonian Thistle“ įsitaisęs antroje šalies čempionato vietoje. Kokios nuotaikos tvyrojo prieš rungtynes?

- Mūsų jaunimas stiprus ir talentingas. Tai įrodėme jau sezono pradžioje, kai UEFA taurėje vos nenugalėjome legendinio „Liverpool“. Žinoma, jauni žaidėjai ne visada rungtyniauja stabiliai, tačiau sėkmingai einame pastovumo link. Jautėme, kad galime pasiekti pergalę. Manau, klubo ateitis yra tikrai šviesi.

- Škotijos čempionate iki šeštosios vietos jus skiria vos 4 taškai, kokie klubo tikslai šiame sezone?

- Iki čempionato skilimo į pirmaujantį ir antrąjį šešetus liko 11 varžybų. Džiaugiamės, jog pavyko pasistiprinti pajėgiu „Liverpool“ jaunimo komandos puolėju Michaeliu Ngoo, kuris jau pirmosiose rungtynėse įmušė taip reikalingą įvartį. Likome sužavėti jo žaidimu. Čempionato lentelėje visada norisi pakilti kuo aukščiau, tačiau kol kas mūsų tikslas – patekti į geriausiųjų šešetą.

- Kokį įspūdį palieka M. Žaliūko ir A. Novikovo žaidimas?

- Praėjusiame sezone lietuviai svariai prisidėjo prie komandos rezultatų. Šiemet jie taip pat rungtyniauja užtikrintai. „Hearts“ klube abu lietuviai turi puikias tobulėjimo galimybes.

- Kur „Hearts“ dar turi rezervų?

- Ieškant tobulumo, trūksta kūrybingo žaidėjo aikštės viduryje. Tačiau daug tikimės iš minėtojo M. Ngoo. Negera naujiena yra ta, kad Marius Žaliūkas dėl geltonų kortelių bus priverstas praleisti lygos taurės finalo rungtynes. Kapitono indėlis į komandos gynybą yra neabejotinas, tačiau ieškosime variantų, kaip uždengti šią atsivėrusią spragą.

- Ar pergalė pusfinalyje gali tapti naujo sėkmingo etapo pradžia?

- Sausio mėnesio pakitimai – puolėjo ir gynėjo atėjimas -  jau atnešė ir tikiu, atneš esmines pergales. Patekimas į finalą žaidėjams suteikė didesnį pasitikėjimą. Dėsime visas pastangas Škotijos čempionate pakilti kuo aukščiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių