Į Lietuvą grįžęs R.Kurtinaitis: neatsisakyčiau treniruoti „Žalgirį“

Sekmadienį į Vilnių atvyko Maskvos srities „Chimki“ klubas, kuris pirmadienį VTB Vieningosios lygos A grupės rungtynėse „Siemens“ arenoje susitiks su „Lietuvos ryto“ komanda.

Rusijos ekipą treniruojantis Rimas Kurtinaitis tvirtino, kad jo auklėtiniai žais iš visų jėgų ir sieks pergalės negalvodami apie penktadienio svarbią Eurolygos dvikovą su Sienos „Montepaschi“. Kalbėdamas apie Kauno „Žalgirio“ reikalus R.Kurtinaitis prasitarė, jog yra pats pasiruošęs padėti Kauno komandai.

– Kokius tikslus sau keliate Vilniuje? – paklausėme R.Kurtinaičio.

– Mes visada atskrendame su tikslu laimėti. Žinome, kad bus sunku. Girdėjau ir Gintaro Krapiko interviu, kad norės laimėti, bet nepavyko to padaryti „Unics“ klubui. Kadangi norime užimti pirmąją vietą grupėje, tam mums reikia laimėti likusias trejas rungtynes.

Jūsų laukia labai svarbus mačas Eurolygoje. Ar nesvarstote galimybės pirmadienio susitikime tausoti pagrindinius krepšininkus?

– Mes žaisime visa jėga. Aišku, norėtųsi sužaisti su 12 arba bent jau 10 žaidėjų, bet ne visada tai pavyksta. Nebus jokių išimčių ir žaisime visa jėga, nes mums reikalinga pergalė.

Kokį įspūdį šiuo metu palieka „Lietuvos ryto“ komanda?

– Šiuo metu mažai matau juos žaidžiant. Žinau, kaip žaidė su „Juventus“. Galėčiau nebent išskirti rungtynes su „Unics“. Prieš Astanos komandą jie sužaidė įspūdingai, kai pataikė net 17 tolimų metimų. Dabar komanda pailsėjo, nes neturi daug rungtynių. Vilniečiai turi geras galimybes pasirengti dvikovoms, ko mums trūksta, nes žaidžiame kas trečią dieną ir daug keliaujame. Bus sunku, nes skirtingos energijos komandų. Kuo nusileistume dabar „Lietuvos rytui“, tai turbūt energija, nes esame pavargę. Vis dėlto turime daug gero meistriškumo žaidėjų ir bandysime energiją kompensuoti meistriškumu.

– Kaip vertinate savo galimybes Eurolygos „Top 16“ etapo grupėje?

– Vertiname neblogai. Pirmas ratas mums buvo sėkmingas, išskyrus rungtynes su „Olympiacos“, kur kontroliavome situaciją ir vis tiek pralaimėjome namuose. Nors rezultatas su Barselonos komanda nėra blogas – pralaimėjimas 2 taškais išvykoje, tačiau tai nėra toks rezultatas, kokio mes norėjome. Mūsų grupėje situacija klostosi labai įdomiai: „Maccabi“ startavo prastai, bet dabar pasitempė, „Olympiacos“ po poros mūsų pralaimėjimų jau aplenkė mus. Turime tris rungtynes namuose, kurias privalome laimėti, jeigu norime žaisti ketvirtfinalyje. Lauks sudėtingos išvykos į Tel Avivą ir Pirėjų. Jeigu namuose laimėtume tris susitikimus, to užtektų bent jau ketvirtai vietai grupėje.

– Sekmadienį laukia įdomi dvikova su D.Maskoliūnu tritaškių konkurse. Turi „Lietuvos ryto“ treneris šansų?

– (Juokiasi). Tik Darius jų ir turi (Juokiasi). Jie per savaitę žaidžia kartą, todėl daugiau nieko nedaro tik treniruojasi. Manau, kad jis irgi nelieka abejingas treniruotėms. Aš iš atminties, iš inercijos bandysiu, nes man treniruotėms nėra laiko. Prisipažinsiu, kad visai neseniai turėjau nemalonią traumą, kai pusmetį skaudėjo dešinį petį ir pusmetį negalėjau nieko daryti. Dabar po truputį judinuosi. Niekas nesiruošė tyčia tam konkursui. Nekeliu sau tikslų laimėti – sudalyvauti jau bus garbė.

– Visada jus nuoširdžiai domina „Žalgirio“ reikalai. Kaip vertinate pastarųjų savaičių įvykius Kauno klube?

– Esu sakęs, kad ir Vyriausybė turėtų įsikišti į šitą reikalą. Premjero Butkevičiaus pasisakymas, kad nėra pinigų – nėra joks atsakymas. Esu pasisakęs, kad kuo Lietuva tampa turtingesnė, tuo ji mažiau pinigų skiria sportui. Lietuva gerą reklamą gali pasidaryti per krepšinį, plaukimą, futbolą. Yra visokių variantų ir juos reikia svarstyti. Sausas atsakymas – nėra joks atsakymas. Kas bebūtų, „Žalgiris“ tikrai nežlugs, nes ta komanda yra per daug brangi Lietuvai. Tai – mūsų šalies simbolis. Man teko kalbėti ir su Tautvydu Barščiu, kuris lankėsi Maskvoje. Jis turi minčių ir aš stengiuosi jam patarti, pasiūlyti, gal vertėtų padėti klubui, jeigu leidžia finansinės galimybės. Sportinę dalį galima būtų padėti patvarkyti visi bendromis jėgomis.

– Gal prisidėtumėte prie „Žalgirio“ gerovės dirbdamas klube?

– Buvo tokių minčių. Šiuo metu gal ne, nes turiu kontraktą su „Chimki“ ir „Žalgiriui“ dabar nereikia trenerio, nes turi gerą specialistą Joaną Plazą. Ispanas suderino komandos amžių, charakterį, stilių, galimybes. „Žalgiris“ žaidžia gražų ne tik rezultatui, bet ir žiūrovams, krepšinį. Dabar komandai reikalinga finansinė pagalba, gal sutvarkyti reikalus strategiškai. Jeigu savininkai galvotų, kad reikia mano žinių, aš galėčiau. Jeigu ne, tuomet ne. Svarbu gauti lėšų, kad „Žalgiris“ egzistuotų.

– Turbūt skaitėte, kad LKL pusfinalyje gali susikirsti „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ keliai. Kaip vertinate tokį reiškinį?

– Manau, kad situacija tikrai bloga. Mes su treneriais diskutuojame šia tema. Kartais net savo asistentams negaliu paaiškinti, kokia yra LKL schema. Kadangi žaidžiama tik išvykose, skaičiuojamos pergalės procentais. Jeigu viena komanda iš 10 rungtynių laimi 8, tuomet tai yra 80 procentų, bet jeigu kita ekipa iš 8 mačų laimi 6, tai čia nebėra 80 proc. Tų rungtynių „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ paprasčiausiai trūksta. Manau, kad tai nėra teisinga. Jeigu jau priimta, tuomet ir žais pusfinalyje. Nemanau, kad kam būtų įdomu žiūrėti finalą, kuriame nežaistų „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“, nes čia ir yra visos piramidės viršūnė. Visi visą sezoną laukia tų kovų. Gaila, kad nežaidžia BBL šios dvi komandos, kadangi iš karto atkrenta įdomių rungtynių. Gaila, kad pernai finalo serija buvo trumpa dėl rinktinės trenerių prašymo. Nesvarbu, kokių sudėčių yra „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“, jų dvikovos būna pagrindinės krepšinio rungtynės Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valentinas

valentinas portretas
Lietuva maža, kad kiekviename mieste (regiono Lt) atsirastų 2-3 turtuoliai kurie galėtų paremti Žalgirį, bet Žalgiris ne vien Kauno – JIS Lietuvos. Siūlau visą materialinę pagalbą skirusius diferencijuoti pagal Regiono indėlio dydį ir atitinkamai Žalgirio žaidimo vietą. T.y. 1. parėmusius daugiausiai – 5 didieji miestai gauna teisę surengti atitinkamai savo mieste Žalgirio Eurolygos rungtynių skaičių 2. Mažesnieji miestai neturintys didesnės salės Žalgirio VTB Vieningosios lygos rungtynėms. Ir t.t. ir pan., Tuo būdu įsivardinę save rėmėjais gaus savo dislokacijos vietovėje papildomos reklamos galimybes regione, Lietuvoje ir pasaulyje... P.S. Aš gimęs ir augęs Kaune... Jaunis krepšinį žaidžiau už Kauną, rankinio 3 vietos TSRS laimėtojas... žaidžiau už Kauno „Spartaką“, už KKI futbolą, 2 kategorijos teisėjas... pirmą infarktą gavau Sporto Halėje žiūrėdamas Žalgirio ir Gruzijos Dinamo ... Guliau kryžiumi už tą Lietuvos Sąjūdį, 2 kartus nesėkmingai balotiravaus į Seimą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių