Į futbolo čempionų rinktinę įsisuko traumos

Traumos išretino pasaulio ir Europos futbolo čempionų ispanų gretas, tačiau jie kupini ryžto laimėti abejas artimiausias rungtynes su lietuviais ir škotais.

Ispanai perrikiuoja gretas

Spalio 8-ąją Ispanijos futbolininkai Salamankoje žais 2012 metų Europos čempionato atrankos I grupės mačą su lietuviais, o 12 d. Glazge – su škotais.

Ispanų komandos strategas Vicente del Bosque neslepia, kad šios dvikovos jam kelia nerimą: „Nežinantiems tikrosios padėties, rungtynių su Lietuva ir Škotija baigtis gali atrodyti iš anksto nulemta, tačiau varžovai – pavojingi ir bet kokia klaida mums gali kainuoti labai brangiai.“

V.del Bosque priverstas ne pirmą kartą pakoreguoti savo futbolininkų, pakviestų rengtis pirmajam susitikimui su lietuviais, sąrašą. Prie anksčiau traumuotų saugų Xavio Hernandezo, Cesco Fabgregaso, Raulio Albiolio ir Jesuso Navaso bei puolėjo Pedro Rodriguezo prisijungė ir dar vienas atakų meistras – Fernandas Torresas.

Čempionų vienuolikę papildė nauji veidai – „Villareal“ saugai Brunas Sorianas and Borja Valeras bei Mariaus Stankevičiaus komandos draugai – „Valencia“ atakuojantis saugas Pablas Hernandezas ir puolėjas Aritzas Adurizas.

„Privalome šiemet nugalėti ir Lietuvą, ir Škotiją, kad tarpusavio mačuose įgytume pranašumą bei greičiau užsitikrintume vietą „Euro 2012“ finalo turnyre“, – pareiškė B.Valeras.

Kritikuoja trenerių štabą

„Po pasaulio čempionato jau beveik pusė rinktinės žaidėjų turėjo ar tebeturi reikalų su gydytojais. Kažkas negerai mūsų komandoje“, – karčiai pabrėžė Ispanijos dienraštis AS.

„Atsakomybė už tai, kad vienas geriausių pasaulyje saugų Xavis iškrito iš rikiuotės, tenka rinktinės treneriams. Vienuolikė be jokio pasirengimo išvyko žaisti draugiškų rungtynių į Meksiką. Tai neleistina, juo labiau kad Xavis septynerius metus – be visaverčio poilsio“, – dienraštyje „El Periodico“ kritikavo nacionalinės ekipos strategus buvęs „Barcelona“ klubo treneris olandas Johanas Cruyffas.

Lietuviai jau treniruojasi

Lietuvos rinktinė jau treniruojasi Salamankoje. Su pirmąja grupe atvyko 16 žaidėjų, šiek tiek vėliau – šeši futbolininkai iš Rusijos ir Italijos klubų. Dėl kojos skausmo namuose liko FBK „Kaunas“ gynėjas Mantas Fridrikas.

Iš pradžių mūsiškiams buvo siūloma ne geriausios kokybės treniruočių aikštė užmiestyje, tačiau pavyko sutarti dėl galimybės pratybas rengti šalia pagrindinio „Helmantico“ stadiono esančioje atsarginėje aikštėje.

„Jei žaistume Madride, sąlygos būtų kitokios, tačiau čia – mažas miestelis. Viešbutis nėra prastas, bet aptarnavimas – ne pats geriausias, turbūt teks kiekvieną kartą diskutuoti. Treniruočių aikštės kokybė nebloga, tačiau iki šiol trūko aiškumo dėl grafiko. Tačiau smagu, kad yra noras ir gera nuotaika. Manau, kad nėra didesnės motyvacijos nei žaisti su pasaulio čempionais“, – įspūdžiais iš Ispanijos dalijosi Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių