Graikija išsigelbėjo rungtynėse su Nigerija

Valandą vieno žaidėjo pranašumą turėję graikai B grupės rungtynių antrajame kėlinyje persvėrė rezultatą ir 2:1 palaužė Nigerijos komandą.

Pralaimėjimas būtų anksčiau laiko užvėręs graikams duris į pasaulio futbolo pirmenybių aštuntfinalį.

Mačą sėkmingiau pradėjo Nigerijos futbolininkai, kurie jau 16 min. išsiveržė į priekį: pasižymėjo "Almeria" klubo saugas Kalu Uche.

33 min. nigeriečiai sulaukė smūgio iš savo paties komandos žaidėjo: Vladikaukazo "Alania" klubo saugas Sani Kaita buvo nubaustas raudona kortele už grubų žaidimą.

Graikai pamėgino dar iki pertraukos išnaudoti kiekybinę persvarą - 44 min. Atėnų "Panathinaikos" puolėjas Dimitrios Salpingidis išlygino rezultatą.

Antrajame kėlinyje Graikijos futbolininkai toliau spaudė varžovus, kuriuos ne kartą gelbėjo geriausiu mačo žaidėju išrinktas vartininkas Vincentas Enyeama. Tačiau kėliniui įpusėjus būtent jis nesėkmingai atmušė kamuolį prieš save, o situaciją išnaudojo ir įvartį pelnė gynėjas Vasilijus Torosidis.

Nors Nigerijos komanda antrajame kėlinyje taip pat turėjo keletą progų pasižymėti, Afrikos atstovams teko antrą kartą iš eilės palikti aikštę nuleidus galvas. Paskutiniajame ture Nigerijai būtina ne tik pergalė prieš Pietų Korėją, bet ir graikų pralaimėjimas Argentinai.

Statistika

Graikija - Nigerija 2:1 (1:1). Blumfonteinas. Įvarčiai: D.Salpingidis (44 min.), V.Torosidis (71)/K.Uche (16). Įspėjimai: S.Papastathopoulas (15), A.Tziolis (59), G.Samaras (88)/Ch.Obasi (89). Pašalinimas: S.Kaita (33). Geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas V.Enyeama (Nigerija).


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių