G.Petronytė: Lietuvoje daug maloniau nei užsienyje

Geriausia 2009 m. Lietuvos krepšininkė, Atėnų „Athinaikos“ vidurio puolėja Gintarė Petronytė teigia supratusi, kad žaisti užsienyje niekada nebus taip malonu, kaip gimtinėje.

Į Lietuvą kalėdinių atostogų grįžusiai G.Petronytei antradienį Vilniuje buvo įteiktas geriausios metų krepšininkės apdovanojimas.

“Esu jauna ir pati galbūt dar nesijaučiu verta tokio apdovanojimo. Bet žmonės mane palaikė, todėl man labai malonu“, - teigė G.Petronytė, kurios akimis, verčiausia titulo šiemet buvo Kursko „Dinamo“ ekipos gynėja Sandra Linkevičienė.

Dvidešimtmetė aukštaūgė, šią vasarą persikėlusi iš Vilniaus TEO komandos į Graikiją, nepasimetė ir naujoje aplinkoje. Lietuvės atstovaujama „Athinaikos“ tvirtai pirmauja nacionalinėse pirmenybėse bei užtikrintai laimėjo Europos taurės pirmojo etapo F grupės varžybas.

Pastarajame turnyre G.Petronytė vidutiniškai per rungtynes pelno po 9 taškus ir atkovoja 7 kamuolius.

Pasak 195 cm ūgio krepšininkės, Graikijos klubas kelia tikslą laimėti abejus turnyrus.

G.Petronytė tvirtino dažnai pagalvojanti tiek apie gimtinę, tiek apie buvusią savo komandą TEO, kuri šiuo metu išgyvena nesėkmingą periodą.

„Labai pasiilgstu Lietuvos. Jau supratau, kad žaisti užsienyje niekada nebus taip malonu, kaip Lietuvoje. Kalbant apie TEO, seku visas naujienas. Labai liūdna, nesuprantu, kodėl taip atsitiko. Komanda keitėsi iš esmės, atjaunėjo. Galbūt tai turėjo įtakos“, - svarstė G.Petronytė.

Anot žaidėjos, krimsti legionierės duoną yra gerokai sudėtingiau nei žaisti namuose.

„Reikalavimai yra labai dideli, žymiai sunkiau prisitaikyti prie komandos. Be to, Graikijoje žaidžiamas kitoks krepšinis, reikia daugiau fizinės jėgos. Daugelis komandų turi gerais fiziniais duomenimis pasižyminčias aukštaūges iš JAV, su kuriomis nelengva stumdytis“, - pasakojo jaunoji Lietuvos rinktinės vidurio puolėja.


Šiame straipsnyje: Petronytėathinaikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių