G.Navikauskas dirbs Eurolygoje (papildyta)

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo viceprezidentas ir generalinis direktorius Gediminas Navikauskas artimiausiu metu pradės dirbti vienoje Eurolygos struktūrų.

G.Navikauskas bus atsakingas už TV teisių ir reklamos pardavimus Rytų Europoje.

„Man tai bus iššūkis“, - sakė buvęs ilgametis „Žalgirio“ vadovas. Jis teigė, kad liko dar suderinti keletą neesminių detalių, tačiau neabejoja, kad sutartis bus pasirašyta.

G.Navikauskas praėjusį sezoną buvo Ukrainos krepšinio lygos (UBL) generaliniu konsultantu vystymuisi ir Kijevo „Budivelnik“ konsultantu. Į Ukrainą jis persikėlė po to, kai praėjusių metų spalį pasitraukė iš „Žalgirio“.

Tuomet finansinėje krizėje atsidūrusiam klubui vienas verslininkas pažadėjo duoti 2 mln. litų, jeigu atsistatydins G.Navikauskas. Šis atsistatydino, tačiau verslininkas savo pažado netesėjo ir „Žalgiris“ 2 mln. vis tiek negavo.

Teigėte, kad darbas Eurolygoje jums bus iššūkis. Ar susidorosite su pareigomis? - portalas pasiteiravo G.Navikausko.

Žinoma. Juk esu praėjęs visą Eurolygos mokymo kursą, kur paskaitas skaitė geriausi NBA specialistai. Daugybę metų dirbau tą darbą ir gana sėkmingai. Nesėdėjau rankų sudėjęs ir pastaruoju metu – kėliau savo kvalifikaciją.

Ar tiesa, kad pastaruoju metu vadybos klausimais konsultavote kai kuriuos klubus?

Taip. Konsultavau kai kuriuos Lietuvos krepšinio lygos klubus, taip pat – ir artimojo užsienio. Latviai ir baltarusiai mane kvietė skaityti paskaitas apie vadybą, reklamos, bilietų pardavimus. Mano žinios domina ir kitas sporto šakas, sulaukiau pasiūlymo juos konsultuoti.

Tačiau šį sezoną jus toliau kvietė dirbti į Ukrainą.

Manau, kad su ukrainiečiais bendradarbiausiu ir toliau, nes Eurolyga anksčiau ar vėliau ateis į šią šalį, juk kvalifikacijos turnyre jau turi vietą. Ukraina – labai stiprus regionas, turi dideles perspektyvas. Manau, jau turiu įdirbį šioje šalyje, žinau jos rinką, todėl bandysiu visa tai išnaudoti dirbdamas Eurolygoje, kad bendradarbiavimas būtų naudingas abiem pusėms. 


Šiame straipsnyje: NavikauskasEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių