G.Krapikas iš „Žalgirio“ nesitrauks, bet kalbėsis su vadovybe

Po penktojo pralaimėjimo Eurolygoje grįžęs į Lietuvą Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas teigė nesvarstantis galimybės atsistatydinti artimiausiu metu.

Vakar, ketvirtadienį, "Žalgiris" Prancūzijoje nusileido Vilerbano ASVEL 67:77.

- Kokios priežastys lėmė eilinį "Žalgirio" pralaimėjimą?

- Turėjome neįprastai daug laiko pasiruošti šioms rungtynėms ir skyrėme pagrindinį dėmesį ne tiek bendriems žaidimo reikalams, kiek individualiems pokalbiams su žaidėjais. Norėjome išsiaiškinti priežastis, dėl kurių taip skirtingai žaidžiame namie ir išvykoje. Bet dabar reikia pasakyti, kad jokios naudos tai nedavė. Nežaidėme gerai, įteikėme didžiulę dovaną varžovams pramesdami 11 baudų, leisdami prancūzams laisvai mesti į krepšį. Kitą atkarpą, rodosi, apsiginti jau pavyksta, bet patys visiškai negalime įmesti, ir taip žaidimas svyruoja.

Manau, kiekvienas krepšininkas supranta, kad neįneša pergalei būtino indėlio. Vis tik įtampa ir svetima aikštė mus labai slegia. Tikrai nedemonstruojame tokio žaidimo, kokį turėtume. Daugelis žaidėjų rungtyniauja savo pirmą sezoną tokiu lygiu ir turi tiesiog pereiti per visa tai. Bet kol pereini, reikia mokėti savo kainą.

- "Žalgiris" Eurolygoje ir toliau neranda savo žaidimo. Ar nesulaukėte nepasitenkinimo iš klubo vadovų?

- Kol kas nesulaukiau jokių pastabų, bet aš suprantu, kad vadovai turi teisę reikšti nepasitenkinimą. Esu pasiruošęs prisiimti atsakomybę už tai, kas vyksta, bet kol kas jokio pokalbio nebuvo.

- Nesvarstote galimybės pats atistatydinti?

- Dabar ne. Reikia išsiaiškinti priežastis, kodėl mes taip žaidžiame, pakalbėti su vadovais. Galbūt jie praneš jums kokių nors naujienų, galbūt aš pats, bet ne dabar. Mūsų laukia varžybos, treniruotė prieš rungtynes su Maskvos CSKA. Nėra net kada svarstyti tų klaidų, reikia ruoštis kitam priešininkui.


Šiame straipsnyje: KrapikasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių