G.Kasparovas nugalėjo A.Karpovą

Valensijoje (Ispanija) įvykusį jubiliejinis šachmatų mačą, kuriame dalyvavo 12-asis pasaulio čempionas Anatolijus Karpovas ir 13-asis planetos šachmatų karalius Garis Kasparovas, 9:3 laimėjo G.Kasparovas.

Didmeistriai pažymėjo savo pirmosios dvikovos 25-metį. Valensijoje jie sužaidė 12 partijų: keturias - pagal greitųjų šachmatų taisykles, aštuonias - pagal „žaibo“ („blitz“) taisykles.

Žaidžiant „greitąją“ partiją,  kiekvienas šachmatininkas turi iki 30 minučių savo ėjimams, pralaimi tas, kuris pirmasis išeikvoja savo laiką arba kai nors vienam žaidėjui paskelbiamas matas, arba kai žaidėjas pasiduoda. „Žaibo“ atveju ėjimams skiriamos 3-5 minutės.

G.Kasparovas laimėjo „greitųjų“ šachmatų mačą 3:1, o „žaibą“ - 6:2.

„Manau, kad mano varžovas neįveikė didelio psichologinio spaudimo. Be to, jis net kelis kartus viršijo laiko limitą. Mūsų mačas sukėlė ažiotažą, o tai į naudą šachmatams, juo labiau kad pastaruoju metu ši sporto šaka jaučia krizę. Netgi geriausi didmeistriai nesudomina rėmėjų ir žiūrovų taip, kaip mes su Anatolijumi savo laiku“, - po varžybų kalbėjo G.Kasparovas.

„Gruodį su Gariu sužaisime dar vieną mačą Paryžiuje, tikiuosi, kad man pavyks atsirevanšuoti“, - vylėsi A.Karpovas.


Šiame straipsnyje: KasparovasKarpovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Laikas eina, o Kasparovas vis laimi.

Algis

Algis portretas
DOMANTAI>> tai negi nepastebejai klaidos pirmame sakinyje?:) Garis saunuolis:)

siūlau

siūlau portretas
Garis Kasparovas - sekantis Rusijos prezidentas
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių