Geriausieji - A.Vaškevičius ir L.Bernatavičiūtė

Geriausiais Lietuvos 2009 metų rankininkais išrinkti vartininkas Arūnas Vaškevičius ir kairiojo pusiau krašto žaidėja Laima Bernatavičiūtė.

Lietuvos rankinio federacija (LRF) informavo, kad Šveicarijos „ZMC Amicitia Zurich“ klubui atstovaujantis Lietuvos rinktinės vartininkas A.Vaškevičius nukonkuravo „Bidasoa Irun“ (Ispanija) ekipos įžaidėją Aideną Malašinską  ir Austrijos „HIT Innsbruck“ klubo dešiniojo krašto žaidėją Andrių Račkauską.

„A.Vaškevičius eilę metų savo pozicijoje žaidė stabiliai. Lietuvos rinktinei mūsų vartininkų - tiek rinkimų nugalėtojo, tiek Almanto Savonio, tiek Egidijaus Petkevičiaus žaidimas yra labai svarbus. Mes turime labai stiprų užnugarį“, - pastebėjo Lietuvos vyrų rankinio nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

„ALCOA FKC Szekesfehervar“ (Vengrija) ekipai atstovaujanti L.Bernatavičiūtė aplenkė „Frisch Auf Goppingen“ komandos (Vokietija) bei Lietuvos rinktinės lyderę Birutę Stellbrink. Trečiąją vietą užėmė Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkė Lina Abramauskaitė.

Sezoną užsienyje tęsianti L. Bernatavičiūtė negalėjo atvykti į Lietuvą, tad jai skirtą apdovanojimą atsiėmė jos pirmoji trenerė Rita Urnikienė.

„Nudžiugino tai, kad dvikova vyko tarp mano merginų, „garliavinių“, kaip mes sakome, - Laimos Bernatavičiūtės ir Birutės Grušauskaitės-Stellbrink. Savo mažosioms auklėtinėms pasigirsiu ir parodysiu, kaip reikia dirbti, kovoti ir stengtis, kad laimėtų tokius apdovanojimus“, - džiaugsmo neslėpė dvi geriausias šalies rankininkes išugdžiusi R. Urnikienė.

Tinklapiui rankinis.lt telefonu pavyko susisiekti ir su Laima Bernatavičiūte. „ Labai džiaugiuosi, kad pavyko iškovoti šį garbingą titulą. Noriu padėkoti visai mano gerbėjų armijai. Kai šiandien pradėjo skambinti draugai ir sveikinti - šokinėjau iš džiaugsmo“, - džiaugėsi L.Bernatavičiūtė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių