Geriausi metų lengvaatlečiai - A. Skujytė ir V. Alekna (komentarai)

Baigiamajame metų Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) renginyje „Vanagupės“ viešbutyje Palangoje apdovanoti geriausi metų sportininkai.

Lietuvos lengvosios atletikos federacija atrinko sportininkus ir trenerius, kurie 2012 metais pasiekė geriausius rezultatus. Savo simpatijas galėjo išreikšti lengvaatlečių gerbėjai, kurie sudarė 50 procentų galutinio rezultatu. Savo balsus taip pat skyrė lengvosios atletikos treneriai (25 procentai) ir sporto žurnalistai (25 procentai).

Sporto karalienės gerbėjai savo balsus internete galėjo atiduoti portale „Alfa.lt“. Per mėnesį internautai savo valią išreiškė daugiau nei 15 000 kartų.

Susumavus visus balsus geriausiu metų lengvaatlečiu tapo disko metikas Virgilijus Alekna. V.Alekna 2012 metais Londono olimpiadoje užėmė 4-ą vietą, tapo Lietuvos čempionu ir IAAF Deimantinės lygos varžybose užėmė 2-ą vietą.

„Metus vertinu gerai, žinoma, kažkiek apmaudu jog nepavyko iškovoti medalio olimpinėse žaidynėse, tačiau praėjus kažkuriam laikui pagalvoji, kad ir ketvirta vieta yra geras pasiekimas, - teigė V.Alekna. – Tikrai nesitikėjau laimėti geriausio metų lengvaatlečio titulo. Jaunimas šiais metais puikiai pasirodė, jų rezultatai labai aukšti. Auga puiki karta, kuri gerbėjais man jau nenusileidžia. Tiesa, užsispyrimo man netrūkta ir dar pakovosiu 2013 metais Pasaulio čempionate. Gal padėsiu ir Lietuvos rinktinei, tačiau čia dar turėsiu nukonkuruoti Andrių Gudžių“.

Antras geriausių metų lengvaatlečių vyro rinkimuose liko šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. Europos čempionato sidabro medalio laimėtojas ir olimpinių žaidynių dalyvis buvo nepralenkiamas balsuojant sirgaliams, tačiau galiausiai turėjo tenkintis antra vieta.

„Visiškai neliūdžiu, kad likau antras. V.Alekna šiuo metu pats geriausias lengvaatletis, - kalbėjo R.Stanys. – Net keista, kad tapau pačiu populiariausiu, manau, laimėti irgi turėjo V.Alekna. Tiesa, internetiniais rinkimais per daug nesidomėjau, apie juos pasakiau tik keliems artimiausiems žmonėms. Metai buvo neblogi, ypač iki Londono olimpiados, ten man nepasisekė. Ambicijų turiu daug. 2013 metais laukia du svarbūs startai, visada tikiuosi medalių, o kaip bus pamatysime“.

Trečias geriausio 2012 metų lengvaatlečio vyro rinkimuose liko Rytis Sakalauskas. Sprinteris olimpiadoje užėmė 31-ą vietą, pateko į Europos čempionato finalą ir pasaulio uždarų patalpų čempionate užėmė 9-ą vietą. R.Sakalauskas metų uždarymo šventėje Palangoje nedalyvavo.

Geriausia metų lengvaatlete moterimi tapo daugiakovininkė Austra Skujytė. Lietuvos čempionė 2012 metais pasaulio uždarų patalpų čempionate iškovojo bronzos medalį, olimpinėse žaidynėse pasiekė asmeninį rezultatą ir iškovojo 5-ą vietą, o IAAF daugiakovių iššūkio varžybose liko 4-oje vietoje.

„Vis pažiūrėdavau internete, kaip sekasi sportininkams, tai nebuvau pati populiariausia, negalvojau, kad ir tapsiu pačia geriausia, tačiau didelės staigmenos irgi nebuvo, - teigė A.Skujytė. - Žinoma, įsimintiniausias metų įvykis buvo olimpinės žaidynės, gaila, kad jos atnešė ir puikių, ir skaudžių akimirkų. Tačiau metus vertinu neblogai“.

Antroje vietoje geriausių metų lengvaatlečių rinkimuose liko trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė. Pasaulio jaunimo čempionato sidabro medalio laimėtoja tapo pačia populiariausia metų lengvaatlete.

„Man buvo staigmena, kaip balsavimas klostėsi internete, žinoma, nesitikėjau tokio populiarumo, - teigė D.Dzindzaletaitė. – Žinoma, agitavau draugus balsuoti, tačiau negalvojau, kad taip atsitiks. Neliūdžiu likusi antra, manau, turėjau būti ir dar žemiau, nes Lina Grinčikaitė vertesnė šios vietos. Žinoma, per 2013 metus pabandysiu tapti pačia geriausia. Manau, praėję metai man buvo geriausi karjeroje. Labiausiai įsiminė medalis, gaila, kad nepavyko nuvykti į Londono olimpiadą“.

Trečia geriausios rinkimuose liko L.Grinčikaitė. Sprinterė 2012 metais Europos čempionate iškovojo bronzos medalį, dalyvavo Londono olimpiados pusfinalyje ir pasiekė Lietuvos rekordą.

Geriausiu metų treneriu tapo Edmundas Norvilas. Jis yra L.Grinčikaitės treneris. Antras liko buvęs A.Skujytės ir R.Sakalausko treneris Aleksas Stanislovaitis, trečias Aloyzas Jasmontas, kuris treniruoja Zinaidą Sendriūtę.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovai Eimantas SkrabulisNijolė MedvedevaAurelijus Žiedasir rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas taip pat apdovanojo nusipelniusius „sporto karalienei“, geriausius sezono rezultatus pademonstravusios sportininkus ir jų trenerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių