Geležinę gynybą pademonstravęs „Žalgiris“ svečiuose sutrypė „Nevėžį“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai laimėjo dar vienerias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Žalgiriečiai išvykoje sutriuškino Kėdainių „Nevėžio“ ekipą 83:42 (22:8, 16:13, 17:12, 28:9) ir į savo sąskaitą įsirašė septintąją pergalę LKL pirmenybėse.

Šiose rungtynėse „Žalgirio“ gretose nerungtyniavo nugaros traumą besigydantis Darjušas Lavrinivočius, sirguliavęs Mindaugas Kuzminskas ir poilsio iš trenerių štabo sulaukęs Marko Popovičius.

Pirmuosius aštuonis taškus „Žalgiriui“ pasikeisdami rinko Jeffas Foote‘as ir Rimantas Kaukėnas (8:4). J.Foote‘as ir toliau vis pasižymėdavo kas antros rezultatyvios žalgiriečių atakos metu, o tarp sėkmingų vidurio puolėjo žaidimo epizodų dar įsiterpė Mario Delašo perdavimas Adui Juškevičiui ir paties M.Delašo taškai – 18:8. Pirmąjį kėlinį užbaigė Tremmello Dardeno viena taikli bauda ir Oliverio Lafayette‘o tritaškis su sirena – 22:8.

Antrojo kėlinio pradžioje „Nevėžio“ legionierius Tony Bishopas greitai surinko 4 taškus, tačiau, Kšištofui Lavrinovičiui dėjimu pelnius šeštąjį tašką iš eilės, savo spurtą pradėjo „Žalgiris“. Iškart po to Brolis atliko perdavimą Pauliaus Jankūno tritaškiui, R.Kaukėnas pridėjo dar du taškus, o po dar kelių sekundžių Vytenis Lipkevičius dėkojo už gražų perdavimą P.Jankūnui – 35:12. Pasiekę triuškinantį skirtumą žalgiriečiai stabtelėjo – kelis kartus jų metimai išsisuko iš krepšio. Per paskutines 5 antrojo kėlinio minutes tikslą pasiekė tik V.Lipkevičiaus dvitaškis ir J.Foote‘o baudos metimas, todėl kauniečių persvara šiek tiek aptirpo – 38:21.

Gana nerezultatyvus svečių žaidimas tęsėsi ir prasidėjus trečiajam kėliniui. Per pusšeštos minutės tik O.Lafayette‘as ir A.Juškevičius pataikė iš kelių metrų, o M.Delašas pridėjo metimą su pražanga iš po krepšio – 46:23. Skirtumas išliko panašus ir po V.Lipkevičiaus bei R.Kaukėno dvitaškių, K.Lavrinovičiaus atakos 2+1 ir Ibrahimo Jaabero baudų. Po 30 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 55:33.

Pastarųjų krepšininkų tandemas pelnė ir pirmuosius taškus ketvirtajame kėlinyje – 59:35. T.Bishopas šeimininkams sukrapštė 11-ąjį savo tašką, bet į tai žalgiriečiai atsakė atkarpa 10:0. Jos metu P.Jankūnas surinko 5 taškus, po dvitaškį pridėjo V.Lipkevičius ir M.Delašas, baudos metimą – O.Lafayette‘as (69:37). Paskutinįjį „Žalgirio“ spurtą laikinai buvo nutraukęs Dariaus Šilinskio tritaškis, tačiau jam atsirevanšavo J.Foote‘as, o V.Lipkevičius rungtynių pabaigoje surengė savo asmeninį šou. Vytenis vieną po kitos sėkmingai baigė atakas, pelnė 10 taškų iš eilės ir įtvirtino „Žalgirio“ pergalę 83:42.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisNevėžisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

qaw

qaw portretas
Kodėl sporto žurnalistų ir komentatorių kalbose ir straipsniuose tokie gajūs išsireiškimai SUTRYPĖ, PALAUŽĖ, SUTRIUŠKINO ir pan. Atrodo, kad apibūdinamos kažkokios žiaurumu pasižyminančių gaujų tarpusavio kruvinos rietenos. Kodėl gražių varžybų rezultatas neišreiškiamas paprastais žodžiais LAIMĖJO, NUGALĖJO.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių