Gediminas Budnikas: Makedonija labiau norėjo laimėti

Buvęs legendinio Kauno „Žalgirio“ klubo narys Gediminas Budnikas kalbėdamas apie vakar didžiuliu nusivylimu tapusias Lietuvos ir Makedonijos rungtynes Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje pažymėjo, kad Balkanų krepšininkai turėjo daugiau noro nugalėti.

„Pamatėme, kad nesame tokie galingi, kad taptume čempionais. Turime būti teisingi – šį kartą mums pristigo jėgos. Ispanijos rinktinė pirmajame ketvirtfinalyje įspūdingai sužaidė ir nušlavusi slovėnus įrodė, jog yra tikra turnyro favoritė. Mums to paties pademonstruoti nepavyko.

Pirmą kartą šiame čempionate krito į akis tai, kad mums labai trūko Lino Kleizos ir Jono Mačiulio. Atsimušėme į tvirtai sudėtų makedonų sieną. Varžovai žaidė ypač naudingai ir išnaudojo visas savo galimybes. Per visą mačą mums taip ir nepavyko sužaisti derinio „du prieš du“. Makedonai labai kietai gynėsi, o Šarūnas Jasikevičius norėdamas perduoti kamuolį aukštaūgiui beveik visuomet būdavo nubloškiamas kelis metrus toliau nuo krepšio ir efektyviai sužaisti negalėjo. Aikštelėje blaškėsi mūsų šoklusis ir energingasis Martynas Pocius. Aukštaūgiai, sakyčiau, sužaidė tikrai neblogai, pritrūko mažųjų indėlio. Darius Songaila ir Simas Jasaitis labai daug jėgų atidavė gynyboje stabdydami jų lyderius, tad dar tikėtis, kad jie rinks liūto dalį taškų puolime – nerealu. D.Songaila suklydo lemiamame epizode, kai nesugebėjo perduoti kamuolio, tačiau kaltinti šį žaidėją būtų visiškai neteisingai.

Pasigedau Tomo Delininkaičio. Mantas Kalnietis tikrai sužaidė neblogai, tačiau stabdyti daugiau nei dešimčia centimetrų žemesnį natūralizuotą amerikietį Bo McCalebbą jam buvo sunku. Jis rungtynių pabaigoje šėlo tarsi vijurkas. Manau, kad Tomas, stabdant Makedonijos lyderį, galėjo mums pagelbėti.

Be to, jau ne pirmose rungtynėse leidžiame atsiskleisti varžovų komandų krepšininkams. Rungtynėse prieš Prancūziją neblogai tvarkėmės su jų žvaigždėmis Tony Parkeriu, ir Nicolu Batumu, tačiau nesulaikomas buvo Nando De Colo. Šį kartą penkis tritaškius iš penkių pataikė Vojdanas Stojanovskis. Mes pusėtinai gynėmės prieš Vladi Ilievskį, Pero Antičių ar tą patį B.McCalebbą, tačiau visiškai palikome laisvą šį snaiperį.

Krepšininkams atlaikyti psichologinį spaudimą tikrai nėra lengva. Be to, prieš šį čempionatą rinktinės nariai buvo užimti daugybe kitų veiklų. Prisimenu, mūsų laikais, „Žalgirio“ treneris Vytautas Bimba prieš svarbius mūšius visai neleisdavo žaidėjams bendrauti su žurnalistais. Dabar viskas yra pasikeitę. Akivaizdu, kad prieš čempionatą žaidėjai nemažai laiko turėjo skirti reklamoms ir kitoms pašalinėms veikloms. Tai, vargu, ar išėjo į naudą.

Kaip bebūtų, penktoji vieta – irgi būtų garbinga. Privalome kautis dėl jos. Neabejoju, kad varžovų, kurių negalėtume įveikti kovodami dėl penktosios pozicijos – nėra. Tikiu, kad vaikinai susitelks į vieną kumštį ir rungtynėse su slovėnais sužais sėkmingai. Neturime kur trauktis.

Viltys buvo didžiulės, tikėjomės daug, statėme sporto rūmus, tačiau jau toks yra sportas. Visko nutinka“, - kalbėjo krepšinio veteranas.


Šiame straipsnyje: Eurobasket

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
dalgiai tie makedonai bet as juos sveikinu

lietuvis

lietuvis portretas
galetu ir sendien pralost tikrai nepyksiu visi pailsetume nuo olimpijados nervu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių