Futbolo fanai vėl siautėjo Latvijoje

Lietuvos futbolo sirgaliai vėl „pasižymėjo" Latvijoje - po trečiadienį Rygoje vykusių futbolo rungtynių tarp Rygos „Skonto" ir Vilniaus „Žalgirio" buvo sulaikyta 15 futbolo fanų iš Lietuvos ir vienas sirgalius iš Latvijos, pranešė šio įvykio liudininkai.

Pasak pranešimo, pasibaigus rungtynėms, kurias rezultatu 2:1 laimėjo „Skonto" klubas, keletas fanų iš Lietuvos išprovokavo muštynes už stadiono ribų. Incidente dalyvavo 15 sirgalių iš Lietuvos ir vienas Latvijos futbolo gerbėjas, pranešė Rygos policija.

Incidento dalyviai buvo sulaikyti ir nuvežti į policijos padalinį. Policija surašė 12 administracinės teisės pažeidimų protokolų už smulkų chuliganizmą. Už minėtą pažeidimą gresia bauda iki 50 latų arba iki 15 parų arešto. Surašius protokolus, visi sulaikytieji buvo paleisti.

Gegužės pabaigoje futbolo fanai iš Lietuvos jau buvo patekę į konfliktą Latvijoje. Tada per Lietuvos ir Estijos rinktinių rungtynes Jūrmaloje susitikimo pabaigoje lietuviams įmušus vienintelį įvartį, į aikštę išbėgo trys estų sirgaliai, o lietuvių aistruoliai pradėjo šokinėti ant kėdžių.

Policijai bandant nuraminti įsiaudrinusius lietuvius, jie ėmė į pareigūnus mėtyti kėdžių nuolaužas ir nesunkiai sužeidė keletą policininkų. Latvių teigimu, lietuviai sulaužė apie šimtą kėdžių, taip pat nuniokojo stadiono tualetus.

Vėliau, jau pasibaigus rungtynėms, lietuviai pabandė gelbėti Latvijos policininkų sulaikytą estų sirgalių.

Konflikto kulminacija tapo incidentas „Nemo" kempinge, kai į stovyklą įsiveržė policija ir naudodama gumines lazdas ir ašarines dujas suėmė keliolika lietuvių. Vėliau dauguma jų buvo paleisti, tačiau vienas sirgalius iš Vilniaus buvo suimtas ir apkaltintas chuliganizmu ir materialinės žalos padarymu.

Po poros dienų jis buvo paleistas. Lietuvos futbolo federacija po incidento pažadėjo atlyginti sirgalių padarytus nuostolius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių