„Formulės 1“ lenkų lenktynininkas Robertas Kubica išėjo iš ligoninės

Šeštadienio vėlų vakarą "Formulės 1" lenkų lenktynininkas Robertas Kubica paliko Šv. Karūnos ligoninę Pjetra Ligūrės miestelyje Italijoje, kur gydėsi po sunkios traumos, kurią patyrė vasario 6 dieną automobilių ralyje - skelbiama ligoninės biuletenyje, kurį cituoja tinklalapis TVN24.

Medikai tvirtina, kad sportininko sveikata yra gera ir jis gali tęsti gydymą už ligoninės ribų. Sportininkas išvyko į savo namus Monte Karle, tačiau po Velykų vėl sugrįš į Pjetra Ligūrę.

Penktadienį gydytojas Riccardas Cecarellis, kuris stebi lenktynininko reabilitacijos procesą, pasakė, kad R. Kubicos sportinės karjeros ateitis spręsis po šešių mėnesių.

R. Kubicos reabilitacija vyks kompleksiškai: jis treniruosis bėgimo takelyje ir dirbs su sunkumais. Jo sveikatos atstatymo procesą stebės keturi medikai. Kol kas daugiausiai dėmesio koncentruojama į jo ranką, kuri vis dar yra labai silpna ir vietomis nejautri.

Lenktynininkui po avarijos buvo atliktos keturios sudėtingos operacijos. Ypač smarkiai nukentėjo rankos plaštaka, kurią netgi buvo galvojama amputuoti.

 


Šiame straipsnyje: Robertas Kubica

NAUJAUSI KOMENTARAI

zyklon

zyklon portretas
masina vairuos, bet ne F1...:(
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių