FIBA vadovas: ką lietuviai valgo?

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) generalinis sekretorius Patrickas Baumannas džiūgauja dėl sprendimo pakviesti Lietuvą į planetos pirmenybes.

Aikštėje neiškovojusi vietos Pasaulio čempionate, Lietuva sulaukė FIBA vardinio kvietimo, už kurį turėjo pakloti 0,5 mln. eurų. Tačiau išlaidas atpirko įspūdingas lietuvių pasirodymas ir žygis tarp keturių geriausių planetos komandų.

„Tai buvo tiek geras mūsų pasirinkimas, tiek sėkmingos Lietuvos krepšinio federacijos investicijos. Labai smagu matyti žalią spalvą tribūnose ir banguojančią didžiąją lietuvių fanų vėliavą, girdėti būgnus. Matome, kokia stiprios krepšinio tradicijos Lietuvoje”, - sakė P.Baumannas.

Vienas FIBA vadovų tikino likęs sužavėtas nukraujavusios Lietuvos rinktinės rezultatais: „Nežinau, kaip jūs tai darote, ką valgote, bet pateikiate vis naujų ir naujų krepšinio talentų nesustodami.“

P.Baumannas nepraleido progos pasigirti dėl „sėkmingiausio pasaulio čempionato istorijoje“ bei tikino, kad sekmadienį finišuojančių pirmenybių lygis dėl daugelio įvairių šalių krepšinio žvaigždžių sprendimo nevykti į Turkiją nenukentėjo.

„Šis čempionatas žaidimo kokybe prilygo olimpinėms žaidynėms. Pasaulio pirmenybės, kaip ir jose dalyvaujančios komandos, progresuoja labai greitai“, - tvirtino FIBA generalinis sekretorius iš Šveicarijos.

Skaičiuojama, kad čempionato kovų transliacijos pasiekė beveik milijardo gyventojų auditoriją maždaug 180-yje valstybių ir pralenkė 2006 m. planetos pirmenybių bei 2009 m. Europos čempionato rodiklius.

P.Baumanno teigimu, ateityje pagrindiniai uždaviniai FIBA organizacijai bus krepšinio trys prieš tris populiarinimas ir siekis išplėsti olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyvių skaičių nuo dvylikos iki šešiolikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių