FIBA kvietimus išdalys gruodžio 13-ąją

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) paskelbė, kad vardiniai kvietimai (wild card) į 2010 metų pasaulio čempionatą bus išdalyti šiemet gruodžio 13-ąją.

Ispanijos dienraščio „El Mundo Deportivo“ žiniomis, geriausius šansus gauti kvietimus iš Europos rinktinių turi Rusija, Lietuva ir Italija, o į ketvirtąją vietą pretenduos Nigerija, Libanas ir Pietų Korėja.

Kitų šaltinių teigimu, FIBA vadovų akys krypsta ir į 2012 m. olimpinių žaidynių šeimininkę Didžiąją Britaniją, taip pat Vokietiją, Dominikos Respubliką, netgi Lenkiją.

FIBA prezidentas Bobas Elphinstonas pabrėžė, kad svarbiausia sąlyga gauti tokį kelialapį - šalis privalo žaisti aukščiausio lygio varžybose savo žemyne, taip pat būti nusipelnusi pasaulio krepšiniui rezultatais ar istorija.

Rusijos krepšinio federacijos (RKF) prezidentas Sergejus Černovas tvirtino, kad FIBA sprendimą gali padiktuoti įvairios aplinkybės. Pasaulio čempionatai dažniausiai nėra pelningi, todėl prieš ketverius metus Turkija sulaukė palankumo tik todėl, kad sutiko rengti 2010 m. planetos pirmenybes.

Šiuo metu žinomi jau 20 iš 24 būsimojo pasaulio čempionato dalyvių: Turkija (šeimininkė), JAV (2008 m. olimpinė čempionė), Angola, Dramblio Kaulo Krantas, Tunisas, Brazilija, Puerto Rikas, Argentina, Kanada, Iranas, Kinija, Jordanija, Ispanija, Serbija, Graikija, Slovėnija, Prancūzija, Kroatija, Australija ir Naujoji Zelandija.


Šiame straipsnyje: fibapasauliočempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
neisomu tas krepsinis, vemt jau nuo jo vercia, kada atsigrezit i populiariausias sakas europoj, futbola, rankini tinklini? ar sugebat rasyt tik apie ta bukaprociu sporta

Sirgalius

Sirgalius portretas
Koks skirtumas lūzeriams - sukriošelių agrastų ir biurokratų vadovaujama komanda ir ten liks pajuokos objektu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių