„FBK Kaunas“ sužinojo varžovus

UEFA būstinėje Nione  (Šveicarija) buvo ištraukti Čempionų lygos kvalifikacinio etapo burtai.  Lietuvos čempiono „FBK Kaunas" pirmajame etape susitiks su Andoros „Santa Coloma" klubu. Įveikus andoriečius, antrajame etape tekstų kovoti su Glazgo „Rangers" iš Škotijos.
„FBK Kaunas" dvikova su „Santa Coloma" bus pirmasis oficialus Lietuvos ir Andoros klubų susitikimas. Pirmos rungtynės liepos 15 arba 16 dieną bus žaidžiamos Andoroje, atsakomosios - liepos 22 arba 23 dieną Kaune.
1986 m. įkurtoje „Santa Coloma" komandoje rungtyniauja nemažai legionierių iš Argentinos, Ispanijos bei Brazilijos. Šis klubas atstovauja tik 900 gyventojų turinčiam miesteliui.

Pernai „Santa Coloma" tapo pirmuoju savo šalies klubu, kuriam pavyko iškovoti pergalę UEFA turnyruose. Andoriečiai savo aikštėje UEFA taurės varžybose 1:0 įveikė Tel Avivo „Maccabi". Antrąjį mačą Izraelio komanda laimėjo 4:0.
Jei kauniečiai nugalės Andoros komandą, antrajame etape jiems tektų susitikti su Škotijos vicečempionais Glazgo „Rangers" futbolininkais. Antrojo kvalifikacinio etapo rungtynės vyks liepos 29-30 ir rugpjūčio 5-6 dienomis.
Su „Rangers" klubu „FBK Kaunas" rungtyniavo 2000-2001 metų sezono Čempionų lygos kvalifikacinėse varžybose. Tada „Rangers" namuose laimėjo 4:1, o Kaune sužaista lygiosiomis 0:0.

Burtai Kauno klubą su „Rangers" suvedė ir pernai antrajame etape, bet  kauniečiai pirmajame etape nusileido Golubovcų „Zeta" komandai iš Juodkalnijos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių