Europos lygoje triumfavo „Porto”

UEFA Europos lygoje trečiadienį buvo žaidžiamas finalas, kuris vyko Dubline. Jame susitiko dvi Portugalijos komandos - „Porto” ir „Braga”. Mačą minimaliu rezultatu 1-0 laimėjo ir trofėjų virš savo galvų kėlė „Porto” futbolininkai.

Rungtynes geriu pradėjo „Porto”komanda, kuri, galima sakyti, kontroliavo visą žaidimą, mat „Braga” futbolininkai labai retai kada ilgiau užsibūdavo su kamuolį. Jie buvo priversti tik kontratakuoti.

„Porto” komandoje labai aktyviai rungtyniavo puolėjas Radamelas Falcao ir jo partneris puolime Hulkas. Abu šie futbolininkai kūrė progas pasižymėti, bet vis jiems pritrūkdavo sėkmės,

Pirmojo kėlinio pabaigoje, 44-ą minutę, jau minėtasis Falcao pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą, kai po Freddy Guarino atlikto perdavimo jis stipriai galva smūgiavo kamuolį į vartus.

Antrame mačo kėlinyje „Braga” futbolininkai atrodė kur kas geriau nei pirmame ir ėmė įrodinėti, kad jie finalą pasiekė neatsitiktinai. Vis tik nieko labai pavojingo komandai sukurti nepavykdavo.

Iki pat rungtynių pabaigos tiek viena, tiek kita komanda turėjo savų progų, bet jų nerealizavo. Verta paminėti, kad „Braga” žaidėjas vienos atakos metu buvo išbėgęs vienas prieš vartininką, bet jo nenuginklavo.

Taigi „Porto” klubas iškovojo Europos lygos taurę. Tai yra antras kartas klubo istorijoje, kai jis laimi ši trofėjų. Paskutinį kartą -Porto šiame turnyre triumfavo 2003-aisiais metais, bet tuomet ši titulas dar buvo vadinamas UEFA taure.



„Porto”1 - 0 „Braga”
44' [1 - 0] Radamel Falcao


Šiame straipsnyje: Europos lygaPorto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių