Eurolygos atranka: vilniečiai įveikė pirmąjį barjerą

Vilniaus „Lietuvos rytas“ Eurolygos atrankos turnyre Vilniuje, įveikęs Podgoricos „Budučnost“ 83:64, žengė į kitą etapą.

Ten vilniečių jau laukia Zagrebo „Cibona“, įveikusi Šolė „Basket“ ekipą.

Po pralaimėjimo „Budučnost“ vyriausiasis strategas Dejanas Radonjičius pasveikino savo varžovus. „Linkime jiems patekti į Eurolygą, manau, ši komanda yra ganėtinai sėkminga, paskutiniame kėlinyje jie nuo mūsų atitrūko, - kalbėjo treneris. - Pradžioje atrodė, jog tokio pranašumo nebus. Pirmoje rungtynių pusėje vilniečiai atkovojo labai daug kamuolių puolime. Trečiajame kėlinyje mes laikėmės, tačiau to nepavyko padaryti ketvirtajame“.

Pasak jo, vilniečiai sugebėjo išnaudoti visus žaidėjus. „Mes nesugebėjome išnaudoti savo patirties, galbūt, dėl to leidome varžovams atitrūkti“, - sakė treneris.

Ketvirtajame kėlinyje Podgoricos komanda gavo kelias technines pražangas iš eilės, o taiklūs vilniečių metimai padėjo didinti skirtumą. „Nemanome, kad turime komentuoti teisėjų darbą“, - sakė D. Radonjičius.

Vilniečių strategas Aleksandras Džikičius prisipažino, kad galutinis rezultatas neatspindi tikrojo žaidimo. „Patikėkite, tai nebuvo lengva. Sunkiai dirbome aikštėje. Žinome, kad didelis psichologinis spaudimas slegia namų komandą, - kalbėjo treneris. - Tačiau dabar norius pasveikinti savo komandą, padėjėjus ir varžovus. Jie tikrai talentingi, patikėkite, jie daug pasieks“.

„Niekada nesakau, akd kažkuris žaidėjas yra geresnis už kitą, aš turiu visus gerus žaidėjus. Sunku vertinti žaidėjus“, - kalbėjo treneris.

Paklaustas apie „Cibona“, treneris pripažino, kad matė kelias jų rungtynes ir anksčiau. „Skautai išnagrinės jų žaidimą. Jie turi puikių žaidėjų, kuriuos bus sunku stabdyti, tačiau paruošime ir jiems staigmenų, visada naudoju 10-11 žaidėjų aikštėje. Tikiu, kad aikštėje savrbi yra energija“, - sakė treneris.

Rezultatyviausi žaidėjai

„Lietuvos rytas“: R. Seibutis 17, T.Rice 16, J.Valančiūnas 11, S.Babrauskas ir M.Katelynas po 10;

„Budučnost“: N.Vučevič 18, N. Ivanovič 14.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanciai

Sanciai portretas
saunuoles abi musu komandos.

So

So portretas
Realiai, tai kol kas Lietuvos Ryto žaidimas gražiau atrodo, nei Žalgirio, kaž koks vėlimasis, negalėjimas atitolti, kvailos klaidos

Mantui

Mantui portretas
„Niekada nesakau, akd kažkuris žaidėjas yra geresnis už kitą, aš turiu visus gerus žaidėjus. Sunku vertinti žaidėjus“, - kalbėjo treneris. Tikiu, kad aikštėje savrbi yra energija“, - sakė treneris. Gėda Mantui, kiekviename straipsnyje darančiam žioplas klaidas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių