Eurolygoje neliko nežinomųjų

Iki Eurolygos sezono atidarymo likus kelioms dienoms, paaiškėjo visi elitinio krepšinio turnyro dalyviai.

„Entente“ - vilniečių varžovė

Paskutinius du kelialapius atrankos varžybose iškovojo Orleano „Entente“ (Prancūzija) ir Atėnų „Maroussi“ (Graikija) klubai.

„Entente“ krepšininkai rungtyniaus B grupėje kartu su Vilniaus „Lietuvos ryto“, Malagos „Unicaja“ (Ispanija), Stambulo „Efes Pilsen“ (Turkija), Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ekipomis, o  „Maroussi“ varžysis C grupėje, kurioje taip pat kovos Liublianos „Union Olimpija“ (Slovėnija), Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija), Maskvos CSKA (Rusija), Romos „Lottomatica“ (Italija) bei Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) komandos.

Eurolygos sezonas prasidės spalio 15-ąją atidarymo maču Tel Avive, kur jėgas išmėgins vietos „Maccabi“ ir „Union Olimpija“.

Kitos pirmojo turo rungtynės bus sužaistos 21 ir 22 dienomis. Kauno „Žalgiris“ A grupėje namuose susitiks su Vilerbano ASVEL (Prancūzija), o „Lietuvos rytas“ B grupėje savo aikštėje - su „Efes Pilsen“.

„Žalgiris“ laukia M.Lukauskio

Būsimieji žalgiriečių priešininkai ASVEL krepšininkai, kurių gretose yra ir buvęs „Lietuvos ryto“ gynėjas Mindaugas Lukauskis, nesėkmingai pradėjo nacionalinį čempionatą.

Pirmajame PRO A lygos pirmenybių ture Vilerbano klubas 75:81 pralaimėjo „Dijon“ ekipai, o antrajame 67:72 - „Chorale“ komandai. Per šias dvikovas M.Lukauskis pelnė atitinkamai 6 ir 12 taškų.

Geresnės nuotaikos Sienos „Montepaschi“ (Italija), „Barcelona“ (Ispanija) ir Zagrebo „Cibona“ (Kroatija) stovyklose. „Montepaschi“ šalies čempionato starte 87:48 sutriuškino Neapolio „Marta“ (nugalėtojams Kšyštofas Lavrinovičius pelnė 10 taškų), o „Barcelona“ 80:63 - „Xacobeo Blu:Sens“.

Adrijos lygoje rungtyniaujanti „Cibona“ 85:65 nugalėjo „HKK Široki HT Eronet“ (Bosnija ir Hercegovina). Zagrebo klubas grąžino žaidėjams skolas už praėjusį sezoną, todėl buvo leista rungtyniauti naujokams Marko Tomasui, Bojanui Bogdanovičiui, Daliborui Bagaričiui, Antonio Graves'ui ir Jamontui Gordonui.

Turkijos čempionatas prasidės spalio 17-ąją. Šalies taurės turnyro D grupėje „Žalgirio“ varžovė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipa 100:71 įveikė „Aliaga Petkim“, 76:70 - „Darussafaka“ bei 86:76 - „Banvit“ komandas ir pateko į ketvirtfinalį.

Lietuviai susitiks Klivlande

Du „Lietuvos ryto“ konkurentai - Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija) - išmėgino jėgas su NBA klubais.

Spalio 9-ąją „Olympiakos“, kuriam atstovauja Linas Kleiza, 89:107 pralaimėjo San Antonijaus „Spurs“. Lietuvis pelnė 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Šiandien Pirėjaus komanda Klivlande susitiks su „Cavaliers“ ekipa, kurios gretose yra Žydrūnas Ilgauskas.

„Partizan“ 70:102 nusileido Denverio „Nuggets“ ir 80:111 - Fynikso „Suns“.

Šiandien lemiamas rungtynes dėl kelialapio į Turkijos taurės turnyro ketvirtfinalį su „Oyak Renault“ ekipa žais „Efes Pilsen“ krepšininkai, aštuntfinalio A grupėje 81:80 įveikę „Besiktas“ ir 92:95 pralaimėję „Kepez Belediye“ klubams.

Būsimoji vilniečių varžovė Malagos „Unicaja“ (Ispanija) pirmosiose nacionalinio čempionato rungtynėse 71:74 pripažino „Fuenlabrada“ pranašumą.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgirisLietuvos rytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių