„EuroBasket 2011“: aptartas pasirengimas čempionatui

Ketvirtadienį Vilniuje įvyko „EuroBasket 2011” Vyriausybinės darbo grupės posėdis. Jame „EuroBasket 2011”organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas grupės nariams pristatė FIBA Europe komisijos, viešėjusios Lietuvoje lapkričio 29 – gruodžio 2 d., inspekcijos rezultatus.

“Vizitas buvo kaip reta intensyvus, per tris dienas aplankėme visus šešis miestus, pastatytas arba statotomas arenas, viešbučius, kuriuos numatoma apgyvendinti čempionato dalyvius, - informavo M.Špokas. – FIBA Europe atstovai didelių problemų nerado, visi darbai, kurie dar nebaigti, daromi pagal grafiką. Buvo nurodyta keletas smulkių niuansų, kuriuos miestams ir organizatoriams reikia pataisyti, tačiau nebuvo esminiai klausimai. Dabar svarbiausia, kad visų dar nebaigtų objektų statybos nesustotų, ir kad kito FIBA Europe vizito metu jau galėtume patvirtinti visus objektus, kurie bus reikalingi sklandžiam čempionato organizavimui”.

Po to buvo išklausyti miestų, rengsiančių čempionato varžybas, atstovų informacija apie situaciją besiruošiant būsimoms varžyboms.

Atsižvelgdamas į FIBA Europe atstovų išsakytus nuogastavimus dėl nebaigtų statybų kai kuriuose miestuose, Darbo grupės vadovas Raimundas Alekna paragino miestus atsakingai vertinti tuos darbus, kuriuos privaloma padaryti.

„Kaip išgirdome, problemų, kurioms spręsti reikėtų Vyriausybės pagalbos, nėra, - reziumavo R.Alekna. – Tad miestai turėtų nuolat kontroliuoti, kaip vyksta darbai, kiek atsiliekama nuo darbų grafiko, kad po to nekiltų sunkumų, kai čempionatas bus čia pat“.

Darbo grupės nariai taip pat išklausė M.Špoko pranešimą apie sausio 30 d. Vilniuje vyksiantį tarptautinį renginį – „EuroBasket 2011” čempionato burtų traukimo ceremoniją.

„Tai bus renginys, į kurį suvažiuos svečiai iš visos Europos – 2011 m. čempionate dalyvaujančių šalių atstovai, FIBA Europe ir pasaulio FIBA atstovai, garsūs buvę krepšininkai, žinaisklaidos atstovai, - pasakojo M.Špokas. - Planuojame, kad ceremonijoje, kuri bus surengta Vilniaus Nacionaliniame dramos teatre iš viso dalyvaus apie 650 žmonių, renginys bus transliuojamas ne tik Lietuvoje, bet ir tiesiogiai į užsienios šalis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių