„Euro 2008“: Rusijos rinktinę bandys sustabdyti ispanai

 

Ketvirtadienio vakare Europos futbolo čempionato pusfinalyje susitiks Rusijos ir Ispanijos rinktinės.

Ispanijos rinktinė yra šio mačo favoritė. Nors tuo neabejoja beveik niekas, pradedant eiliniais sirgaliais, baigiant bukmekeriais, puikų žaidimą demonstruojančios Rusijos ekipos nurašyti nebedrįsta niekas, rašo Eurofootball.lt .
Ispanai šias pirmenybes pradėjo įspūdinga pergale 4:1 prieš tą pačią Rusiją, po kurios mažai kas tikėjosi, kad būtent šių komandų keliai dar kartą susikirs pusfinalyje. Vėliau ispanai įveikė ir Švediją bei Graikiją, o ketvirtfinalyje po 11 metrų baudinių serijos eliminavo pasaulio čempionę Italiją.
Ispanija iki šiol niekada nepralaimėjo didžiųjų turnyrų pusfinaliuose. Bet šią statistiką menkina faktas, jog pusfinalyje jie žaidė vos dukart.
Savarankiška Rusijos rinktinė įspūdingais laimėjimais futbolo arenoje negarsėja. Šalis buvo patekusi į 1996 ir 2004 m. Europos čempionatą, tačiau iš kovos pasitraukė jau po grupės varžybų.

Ispanija ir Rusija (įskaitant Sovietų Sąjungą) tarpusavyje žaidė devynis kartus. Ispanai laimėjo penkis sykius, rusai -  tik sykį 1971 metais.
Šiame Europos čempionate Rusijos rinktinei atstovaujantys futbolininkai kartu sudėjus yra sužaidę tik 503 tarptautinius mačus - mažiau nei bet kurios kitos ekipos atstovai.
Rusija jauniausia ir amžiumi - žaidėjų vidurkis vos 26 metai ir 99 dienos.
Ispanija žais trečiajame Europos čempionato pusfinalyje - ir 1964, ir 1984 metais jie pateko į finalą.
Ispanija nepralaimėjo jau 20-ies iš eilės tarptautinių rungtynių. Paskutinį kartą ispanai suklupo 2006 metų lapkritį prieš Rumuniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių