„Euro 2008“: olandai paneigė sąmokslo teoriją

Europos futbolo čempionato C grupės paskutinio turo rungtynėse Italija 2:0 įveikė Prancūziją, o Olandija tokiu pačiu rezultatu įveikė Rumuniją. Olandai jau anksčiau buvo užsitikrinę teisę žaisti ketvirtfinalyje, o jų pergalė šį tikslą padėjo pasiekti ir italams.

Pasaulio čempionai  italai lemiamose rungtynėse užtikrintai palaužė prancūzus bei palankiai susiklosčius kitoms grupės varžyboms, pateko į ketvirtfinalį, kur susikaus su Ispanija. Prancūzija baigė pirmenybes pelniusi vos 1 tašką ir įmušusi vos 1 įvartį.

Prancūzijos rinktinės žaidėjas Ericas Abidalas 24 min. už varžovo pargriovimą baudos aikštelėje buvo pašalintas iš aikštės, o paskirtą 11 metrų baudinį 25 min. realizavo Andrea Pirlo. 62 min. pasižymėjo Daniele De Rossis, kurio smūgiuotas kamuolys atsidūrė vartuose, prieš tai atsitrenkęs Thiery Henry koją.

Olandijos rinktinė iškovojo trečią pergalę iš eilės, 2:0 (0:0) įveikusi Rumunijos komandą. Nugalėtojams įvarčius 54 min. pelnė Klaasas Jan Huntelaaras ir 87 min. Robinas van Persies.  

Prieš šio turo rungtynes Prancūzijos rinktinės treneris Raymondas Domenechas pareiškė įtarinėjantis olandus sąmokslu. Neva šie sąmoningai leis laimėti rumunams, automatiškai užkirsdami kelią į ketvirtfinalį prancūzams.

„Reuters" nuotr.  

Pasaulio čempionai džiaugiasi sugebėję patekti į Europos čempionato ketvirtfinalį   



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių