„Euro 2008“: ir graikams, ir rusams reikalinga pergalė

Šiandien Europos futbolo čempionate susitiks Graikijos ir Rusijos rinktinės. Abi rinktinės pralaimėjo pirmąsias rungtynes, todėl antroji nesėkmė reikštų varžybų pabaigą jau po grupės etapo.

Rusija ir Graikija iki šiol tarpusavyje kovojo jau 19 kartų, iš jų net 12 sykių laimėjo rusai ir tik tris kartus - graikai. Abi rinktinės susitiko praėjusiame čempionate Portugalijoje. Tada rusai žinojo, kad į ketvirtfinalį nepateks, tačiau vis tik iškovojo pergalę 2-1 prieš būsimuosius Europos čempionus, rašo Eurofootball.lt

Graikams padėti tikriausiai negalės gynėjas Giourkas Seitaridis, kurį kankina kirkšnies problemos. Neaišku, ar rungtyniauti galės mače su švedais blauzdos raumenį pasitempęs Paraskevas Antzas. Be to, reikalui esant į aikštę negalėtų išbėgti ir antrasis vartininkas Kostas Chalkias, treniruotėje patyręs rankos traumą.

Per rungtynes su Ispanija šlaunį susižeidė rusų puolėjas Romanas Pavliučenka, tačiau praleidęs ketvirtadienio treniruotę, penktadienį jis jau sportavo ir šįvakar žaisti galės.

Šiose rungtynėse susitinka pirmojo (1960 m.) ir paskutiniojo (2004 m.) Europos čempionato nugalėtojai.

Čempionų titulą ginanti rinktinė naujo čempionato grupės etapo neįveikė dvejose iš paskutinių trijų pirmenybių. Pralaimėjimo rusams atveju Graikija taptų trečia tokia rinktine keturiuose paskutiniuose čempionatuose.

„Reuters“ nuotr.

Rusijos rinktinės treneris Guusas Hiddinkas rengia savo auklėtinius mačui su graikais



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių