„Ekranas“ turėjo vargo su „Atletu“

A lygos lyderis Panevėžio „Ekranas“ minimalia persvara 1:0 įveikė autsaiderį Kauno „Atletą“ ir įsitvirtino turnyrinės lentelės viršuje.

Panevėžiečiai padidino atotrūkį nuo Marijampolės „Sūduvos“ ekipos, kuri svečiuose su „Šiauliais“ sužaidė taikiai 0:0.

Nulinės lygiosios nutraukė serijas

Nors A lygoje „Sūduva“ buvo įmušusi 10 rungtynių iš eilės, o „Šiauliai“ praleidę bent po įvartį jau 9 rungtynes iš eilės, abiejų komandų serijos nutrūko.

Po ketvirtadienio rungtynių UEFA Europos lygoje nedaug laiko turėjusios atsikvėpti komandos sužaidė be įvarčių. Arčiau tikslo pirmajame kėlinyje buvo šiauliečiai, tačiau Igorio Kozlovo ir Manto Kuklio smūgius atrėmė „Sūduvos“ vartininkas Povilas Valinčius.

“Rezultatas tikrai netenkina. Pamačiau tokią savo komandą, kokios tikrai nenorėjau matyti. Šiandien ji buvo bevalė ir bedantė", - po rungtynių sakė "Sūduvos" vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius.

“Šiaulių” laikinasis treneris Rimantas Viktoravičius buvo patenkintas komandos pasirodymu ir rezultatu: “Grįžome po ilgos kelionės autobusu iš Krokuvos ir neturėjome bendros treniruotės. Rungtynės buvo sunkios Susibėgome po varžybų ir manau, kad pasirodėme normaliai. Rezultatas - teigiamas. Nors seniai neiškovojome pergalės, galvoju, kad jos laukti ilgai nebereikės.”

Minimali „Ekrano“ pergalė

Nelengvai tris taškus iškovojo čempionato lyderis „Ekranas“, kurio gretose debiutavo legionierius iš Prancūzijos Yamoudou Camara.

Nugalėtojų titulą ginantiems panevėžiečiams pirmajame kėlinyje kelis kartus sutrukdė sėkmingas „Atleto“ vartininko Aivaro Bražinsko žaidimas. Dar keli „Ekrano“ smūgiai buvo netikslūs, o geriausia proga nepasinaudojo Egidijus Varnas – Panevėžio klubo veteranas smūgiavo šalia virpsto.

Antrajame kėlinyje „Atletas“ toliau gynėsi nuo „Ekrano“ atakų, kol 58 minutę panevėžiečiams pavyko pasižymėti. Tiksliu smūgiu iš 10 metrų greitą ataką po V.Rimkaus perdavimo baigė saugas Dominykas Galkevičius. Jo įvartis ir buvo vienintelis – 1:0. Po šios pergalės „Ekranas“ lenkia artimiausius persekiotojus penkiais taškais.

„Galima buvo tikėtis, kad žaidėjai dar nebus neatsigavę po trečiadienį tragiškai pasibaigusių Čempionų lygos rungtynių. Tai buvo didelis smūgis mums visiems. „Atletas“ pagal žaidimą užima ne tą vietą turnyro lentelėje, jaučiasi varžovų komandos trenerio įdirbis. Greitesnis įvartis būtų palengvinęs rungtynes, o toks rezultatas paliko tam tikrą įtampą iki pat paskutinio teisėjo švilpuko. Bet dabar mums svarbu buvo rezultatas ir trys taškai“, - po rungtynių sakė „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

„Žaidėme su stipriausia A lygos komanda. Turbūt panevėžiečiai buvo pripratę prie triuškinančių rezultatų prieš „Atletą“. „Ekranas“ šiandien buvo pranašesnis, sukūrė daugiau progų. Mes žaidėme taip kaip leidžia mūsų galimybės. Priekaištų auklėtiniams neturiu“, - sakė „Atleto“ strategas Saulius Širmelis.

Kitas A lygos turas prasidės liepos 30 dieną ir baigsis rugpjūčio 1-ąją.

Sekmadienio rungtynių statistika:

"Šiauliai" (Šiauliai) – "Sūduva" (Marijampolė) 0:0. Teisėjas: N.Dunauskas (Vilnius), 800 žiūrovų. Įspėjimai: 25 min. I.Kozlovs, 41 min. V.Šilėnas, 65 min. S.Količ („Šiauliai“); 49 min. S.Kozyuberda, 66 min. N.Radžius, 71 min. V.Gogberašvili, 74 min. Vaidas Slavickas („Sūduva“)

"Ekranas" (Panevėžys) – "Atletas" (Kaunas) 1:0 (0:0). Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 680 žiūrovų. Įvarčiai: 58 min. D.Galkevičius („Ekranas“). Įspėjimai: 81 min. D.Galkevičius („Ekranas“); 21 min. V.Macianskis, 85 min. E.Ruškys („Atletas“).


Šiame straipsnyje: EkranasA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių