E.Balčiūnaitė Olandijoje pasiekė geriausią sezono rezultatą

Viena perspektyviausių ir jauniausių šalies bėgikių Eglė Balčiūnaitė sekmadienį sėkmingai debiutavo tarptautinėse bėgimo varžybose Olandijoje ir parodė geriausią rezultatą vasaros sezone. Lietuvos sportininkė 800 m distanciją stadione tarptautinėse IAAF World Challenge „FBK Games“ varžybose Hengelo mieste įveikė per 2 min. 02,35 sekundės.

Jos teigimu, šiose tarptautinėse varžybose pasiektas laikas – geriausias naujame sportininkės sezone.

„Kaip ir kiekviename sezone, sudėtingiausios ir lėčiausios būna pirmosios varžybos, po kurių laikas tik gerėja. Tad startavusi su man pačiai aukštais rodikliais, tikiu, kad kitose varžybose pasieksiu dar geresnių rezultatų“, – sako 22 m. Lietuvos bėgikė E. Balčiūnaitė.

Anot jos, pasiektas rezultatas jai yra svarbus, nes bėgikės laikas nuo šiol turėtų reguliariai gerėti viso sezono eigoje.

„Vakarykštis laikas yra geriausias šiame sezone, tad esu patenkinta rezultatu. Nepaisant to, kad nepapuoliau tarp prizininkių, esu nusiteikusi itin optimistiškai, nes tai – vienas geriausių laikų, kurį esu pasiekusi sezono pradžioje“, – sako Lietuvos bėgike.

Olandijoje vykusiose varžybose Lietuvos sportininkė startavo tarp vienuolikos greičiausių pasaulio bėgikių ir užėmė aštuntąją vietą bendroje įskaitoje. Pirmąsias dvi vietas iškovojo Didžiosios Britanijos atstovės, o trečiąją – Ugandos sportininkė. Nuo pirmosios vietos laimėtojos, trisdešimtmetės britės Jenny Meadows, Lietuvos sportininkė teatsiliko 2,5 sekundės.

22 m. E. Balčiūnaitė yra laikoma viena perspektyviausių šalies bėgikių visame pasaulyje. Šiais metais ji apgynė Lietuvos 800 m ir 400 m distancijų bėgimo čempionės vardą, iškovodama pirmąsias vietas Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, vykusiame Klaipėdoje. Ji ne kartą pagerino šalies rekordus, 800 m ir 400 m bėgimo distancijose ir užima 8 – 11 vietas tarptautiniuose lengvosios atletikos reitinguose.

800 m bėgimo nuotolis visuomet buvo olimpinių žaidynių rungtis, į žaidynės buvo įtraukas 1928 m. vasaros olimpinėse žaidynėse, bet vėliau išbrauktas ir atnaujintas tik 1960 m. žaidynėse dėl moterų patirto išsekimo įveikiant distanciją.


Šiame straipsnyje: Eglė Balčiūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Jokio [progreso , ką ji veikė visą žiemą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių