E. Balčiūnaitė: Rio de Žaneire bėgsiu finale

Iš Lietuvos lengvosios atletikos lyderių gretų dingusi Eglė Balčiūnaitė šiemet žada sugrįžti.

Dėl traumų Londono olimpines žaidynes ne stadione, o tik per televizorių stebėjusi 24-erių viliasi atsigriebti 2016-aisiais Rio de Žaneire.

„Kadangi praleidau Londoną, tai Rio de Žareine privalau bėgti. Tikslai? Be abejonės – finalas. Aštuntukas turi būti, o tada – kaip lems sėkmė“, – teigė E.Balčiūnaitė.

800 metrų bėgikė jau yra startavusi olimpiadoje – 2008-aisiais Pekine ji užėmė 22 vietą (2:02.59). Po tų žaidynių perspektyvios lengvaatletės rezultatai tik gerėjo – 2010-aisiais ji pirmą kartą distanciją įveikė greičiau nei per dvi minutes (1:59.29).

Jei būtų pakartojusi šį rezultatą Londono olimpiadoje, būtų užėmusi septintą vietą, tačiau nuo 2011-ųjų E.Balčiūnaitės tempas ėmė lėtėti. Pernai 800 m ji greičiausiai nubėgo net 4 sekundėmis prasčiau (2:03.40) nei asmeninis rekordas.

„2012-ieji, ko gero, buvo patys blogiausi metai. Pirmą kartą rimčiau susipažinau su traumomis. Mane iš vėžių vis išmuždavo Achilo sausgyslės uždegimas. Iškrisdavau kokios trims savaitėms, o sugrįžti būdavo labai sudėtinga. Traumos sutrukdė pasiruošti tiek žiemos, tiek vasaros sezonams. Norėjau bėgti, bet negalėjau“, – prisiminė E.Balčiūnaitė.

Sportininkė tikisi, kad blogiausia – jau praeityje: „Nežinau, gal tapau stipresne. Išmokau su tuo kovoti. Manau, tai buvo gera pamoka man. Nenoriu prisišnekėti, tačiau su sveikata kol kas viskas gerai. Aktyviai ruošiuosi žiemos sezono startui.“

Visgi artimiausius tikslus E.Balčiūnaitė dar kelia atsargiai: „Pirmiausia, noriu sugrįžti į savo vėžias, prie savo laiko. Tik tada – bėgti greičiau.“

Pirmas uždavinys – pasiekti pasaulio čempionato, kuris rugpjūtį vyks Maskvoje, normatyvą. „Jei pasiseks, tikiuosi jį įvykdyti jau žiemą. Jei ne – tada vasarą. Pasaulio čempionatas bus vienas pagrindinių mano startų šiais metais, kartu su universiada“, – teigė E.Balčiūnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Rasot apie Egle o nuotrauka Ziviles idejot.

TROLIS

TROLIS portretas
ZURNALIUGOS,KAI GERIAT -UZKASKIT,...NE TA NUOTRAUKA IDEJOTE,MARATONINIKES NUO VIDUTINIOKES NEBEATSKIRETE,LAIKAS ISSIPAGIRIUOTI.

alio

alio portretas
Alio, kiek prisimenu , jau nepirma karta sumaiso Egle Balciunaite su zivile Balciunaite. Jei rasot apie Egle , tai idekit jos foto , o ne Ziviles. Geda!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių