D.Villa tapo Europos čempionatų istorijos dalimi

Davidas Villa tapo pirmuoju Ispanijos futbolininku, kuris Europos čempionato finaliniame turnyre pelnė tris įvarčius (hat-trick) per vienerias rungtynes, pranešė oficiali čempionato svetainė euro2008.com. Iki šiol tai buvo pavykę šešiems futbolininkams.

2000 metais olandas Patrickas Kluivertas tris įvarčius įmušė į Jugoslavijos vartus, kai jo rinktinė 6:1 įveikė varžovus. Tai buvo pirmas kartas, kai hat-trick pelnytas atkrintamųjų varžybų metu.

Prieš tai A grupės varžybose portugalas Sérgio Conceição įmušė 3 įvarčius į Vokietijos rinktinės vartus, o Portugalija varžovus įveikė 3:0.

1988 metais olandas Marco van Bastenas tris kartus pasižymėjo per rungtynes su Anglija, o Olandija britus įveikė 3:1.

1984 metais Michelis Platinis pelnė du hat-trick per keturias dienas. Iš pradžių jis padėjo 5:0 sutriuškinti Belgiją, o paskui vienas 3:0 patiesė Jugoslaviją. Per pastarąsias rungtynes prancūzui pakako 18 minučių pelnyti tris įvarčius.

1980 metais Vakarų Vokietijos žaidėjas Klausas Allofsas pelnė 3 įvarčius į Olandijos rinktinės vartus, o jo komanda laimėjo 3:2.

1976 metais vokietis Dieteris Mülleris atliko labiausiai įsiminusį hat-tricką. Vokietija pusfinalio mače 1:2 atsilikinėjo nuo Jugoslavijos. Tik 79 minutę aikštėje pasirodęs D. Mülleris pelnė išlyginamąjį įvartį, o per pratęsimą įmušė dar 2. Vokiečiai nugalėjo 4:2. Jam tai buvo pirmosios rungtynės rinktinėje,  D. Mülleris tapo pirmuoju tris įvarčius pelniusiu žaidėju Europos čempionato finaliniuose turnyruose.  

UEFA nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių