Dvikova su slovėnais – atgaiva po treniruočių

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Klaipėdoje pradės kontrolinių rungtynių maratoną: pirmoji dvikova – rytoj su slovėnais, šeštadienį – mačas su čekais.

Pavargę, bet stiprūs

„Esame po dviejų savaičių fizinių krūvių. Vyrai dirbo sunkiai ir nuoširdžiai. Jaučiame nuovargį, bet esame sustiprėję. Šiuo metu trūksta kokybės, žaidime – daug chaoso. Būtų nenormalu, jei dabar būtume tobulos sportinės formos.

Rungtynes su slovėnais stengsimės laimėti, tačiau spręsime ir kitus savo uždavinius. Po mačų su Slovėnijos ir Čekijos ekipomis teks pasakyti, kas iš mūsų krepšininkų paliks rinktinę. Nemalonią žinią išgirs tikriausiai trys žaidėjai. O kas kausis su slovėnais, paaiškės po eilinės treniruotės“, – šiandien prieš vakarines pratybas kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

„Rungtynės su slovėnais bus tarsi atgaiva, nes treniruotės, žaidimas vienas prieš kitą jau įgriso. Pakeisti salę mums – į naudą. Slovėnų komanda – gera, anksčiau pradėjo kontrolines varžybas. Kaip aš pasirengęs? Apie tai gali pasakyti treneris. Man dar geriau, kad nebūsiu pagrindinis įžaidėjas. Man ir metų nemažai, ir rinktinėje gerų žaidėjų apstu. Apie mūsų rinktinės stipriuosius kozirius kalbėti dar anksti. Svarbiausia – mūsų daug. Kas ir kaip, geriausiai matysime čempionato išvakarėse“, – svarstė Šarūnas Jasikevičius.

Nežaidė tik kapitonas

Antradienį į dvi komandas – „Geltonųjų“ ir „Žaliųjų“ – pasidaliję Lietuvos rinktinės kandidatai sužaidė treniruotės pobūdžio rungtynes.

„Geltoniesiems“ atstovavo Š.Jasikevičius, Martynas Gecevičius, Tomas Delininkaitis, Martynas Pocius, Mindaugas Lukauskis, Donatas Motiejūnas, Paulius Jankūnas ir Darjušas Lavrinovičius, „žaliesiems“ – Mantas Kalnietis, Rimantas Kaukėnas, Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis, Darius Songaila, Kšyštofas Lavrinovičius, Jonas Valančiūnas ir Marijonas Petravičius.

Rinktinės kapitonas Robertas Javtokas mače, kurį minimalia persvara laimėjo „geltonieji“, nedalyvavo.

Žino lietuvių jėgą

Slovėnijos krepšininkai į Lietuvą atvyko jau išmėginę jėgas – jie laimėjo tarptautinį turnyrą „Pokal Primus“ namuose, Ptujo mieste: 69:54 nugalėjo Lenkijos ekipą ir 83:71 – Makedonijos atstovus.

Šiandien slovėnai „Švyturio“ arenoje susitks su Latvijos komanda, kuri antradienį 91:94 pralaimėjo Lietuvos studentų rinktinei.

„Tai bus rimtas mūsų pasirengimo patikrinimas. Lietuvių ir latvių krepšinio stiliai – panašūs, bet Lietuvos ekipa yra gerokai stipresnė, ji – viena pagrindinių pretendenčių į Europos čempionato aukso medalius. Svarbiausia – neleisti lietuviams žaisti greito krepšinio, laiku sustabdyti jų kontratakas, nes jos – ypač pavojingos“, – svarstė Slovėnijos rinktinės vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius.

Iki šiol lietuviai ir slovėnai buvo susitikę 11 kartų: devynias dvikovas laimėjo mūsų šalies krepšininkai, dvejas – varžovai. Paskutinį kartą Lietuvos ir Slovėnijos krepšininkai kovėsi pernai – rugpjūčio 6-ąją Vitorijoje (Ispanija) pergalę 86:84 iškovojo mūsiškiai.


Šiame straipsnyje: eurobasket2011

NAUJAUSI KOMENTARAI

Viltis

Viltis portretas
Tikiuosi, kad ryt laimes.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių