Dugnas dar nepasiektas: TEO pralaimėjo „Cras Basket“ 67:80 (papildyta)

Po penktųjų Eurolygos rungtynių iš eilės Vilniaus TEO krepšininkės paliko aikštę nuleistomis galvomis. Šįkart TEO namie nusileido Taranto "Cras Basket" ekipai 67:80, tačiau vilniečių žaidime epizodiškai jau buvo galima įžvelgti nedidelių progreso požymių.

Debiutas. TEO komandai pirmą kartą nuo atsarginių suolelio dirigavo naujasis komandos strategas 26 metų Mantas Šernius, kuris iki šiol vyriausiuoju treneriu buvo dirbęs tik Šilutės sporto mokykloje. Tačiau M.Šernius jau yra paragavęs ir triumfo moterų Eurolygoje skonio - 2007 m. lietuvis buvo vienas Eurolygos čempione tapusios Maskvos regiono "Spartak" komandos trenerių.

Naujokė. Praėjusią savaitę TEO papildžiusi puolėja Vita Kuktienė debiutavo Vilniaus ekipos gretose Eurolygoje, tačiau sužaidė vos 38 sekundes. Iš motinystės atostogų grįžusi krepšininkė šiuo metu dar gerina savo fizinę formą.

Varžovės. Taranto "Cras Basket" komanda, prieš sezoną laikyta pagrindine TEO oponente kovojant dėl patekimo į kitą etapą, kol kas žaidžia kur kas sėkmingiau. Dvi pergales savo sąskaitoje turinčios italės prieš savaitę parklupdė tituluotą Valensijos "Ros Casares" ekipą 78:69. Nepaisant pralaimėjimo, Ispanijos komandos treneris Isma Canto liko sužavėtas kibia italių gynyba, kurią prieš mačą akcentavo ir M.Šernius.

Dinozaurai. Dėl "Siemens" arenoje prasidėjusių pasiruošimo savaitgalį vyksiančiam šou "Pasivaikščiojimas su dinozaurais" darbų mačas buvo žaidžiamas "Lietuvos ryto" arenoje.

Pirmasis kėlinys. Komandos apylygiai pradėjo rungtynes - po 3 min. rezultatas buvo 7:7. TEO gretose aktyviausia ir vėl M.Bjelica, pelniusi 4 taškus. Vis dėlto įpusėjus kėliniui italės spurtavo į priekį. 7 min. po kelių taiklių tolimų varžovių metimų TEO atsiliko 9:18. Taranto krepšininkės surakino vilniečių puolimą, o pačios toliau nesunkiai rinko taškus. Po dešimties minučių žaidimo TEO jau buvo triuškinama rezultatu 12:30.

Antrasis kėlinys. Po pertraukėlės TEO merginos bent šiek tiek išvaikė slogius ankstesnių nesėkmių prisiminimus. Nors vilnietės ir toliau tik desperatiškomis pastangomis ieškojo kelių link varžovių krepšio dažniausiai nepasiekdamos savo tikslo, kitoje aikštės pusėje TEO ėmė gintis kiečiau ir nebeleido "Cras Basket" krepšininkėms po savo krepšiu daryti ką nori. 14 min. rezultatas 16:33. 16 min. TEO surengė kelias pavyzdines atakas iš eilės, tačiau italės taip pat atsakė taškais - 22:37. Tragiškas pataikymas neleido TEO vytis oponenčių - antrajame kėlinyje vilnietės buvo įmetusios vieną tritaškį iš 10 bandymų. Pirmąją mačo pusę TEO pralaimėjo 28:41.

Trečiasis kėlinys. R.Montgomery pataikė tritaškį, TEO apsigynus įžaidėja iš JAV į krepšį pasiuntė dar vieną dvitaškį ir taip kiek atgaivino negausiai susirinkusius žiūrovus - 33:41. Vis dėlto jau 23 min. italių persvara vėl dviženklė - 33:45. Žaidimas kelias minutes vyko taškas į tašką, kol TEO į savo žaidimo arsenalą bene pirmą kartą šio sezono Eurolygoje įtraukė greitų kontratakų ginklą. 26 min. TEO priartėjo 41:49. Tačiau kėlinio pabaigoje "Cras Basket" nusipurtė į nugarą kvėpuojančias varžoves ir vėl atitolo - 44:61.

Ketvirtasis kėlinys. R.Montgomery ėmėsi lyderės vaidmens - šį kartą sėkmingiau nei per kitas Eurolygos rungtynes. Gynėja pelnė 4 taškus iš eilės (iš viso - 19), ir 32 min. TEO atsiliko 48:63. Italės nebesugaudė mažosios TEO įžaidėjos, tačiau jai trūko komandos draugių pagalbos. 36 min. rezultatas 57:68. Vilnietės dar nesudėjo ginklų ir tęsė kovą. 39 min. rezultatas buvo 64:74, ir M.Šernius paprašė minutės pertraukėlės. Vis dėlto padrikas paskutinis TEO bandymas priartėti prie pirmosios pergalės Eurolygoje naudos neatnešė - pralaimėta 67:80.

Žaidėjų statistika. TEO: R.Montgomery (dvitaškiai - 9/16, 5 kl.) 29, M.Bjelica (8 atk. kam., 4 rez. perd.) 10, G.Paugaitė 9, Q.Hollingswort (8 atk. kam.) 8, Ch. Nnamaka (4 per. kam.) 6, A.Rinkevičiūtė 3, M.Sauliūtė 2.

"Cras Basket": R.Brunson 20, J.Montagnino 18, K.Wambe 10, V.Siccardi ir E.Godin (13 atk. kam.) - po 8, M.Greco ir M.Mahoney - po 7, I.David 2.

Trenerių komentarai. M.Šernius (TEO): "Pirmoje rungtynių dalyje nesustabdėme varžovių greito puolimo, buvo per daug bereikalingų pražangų ir klaidų. Per didžiąją pertrauką akcentavau tai žaidėjoms, sudrausminau jas, ir viskas pasikeitė į gerąją pusę. Kol turėjome jėgų, tol viskas sekėsi, bet mūsų atsarginių suolelis dabar yra per trumpas. Pagrindinės žaidėjos mačo pabaigoje pritrūko jėgų. Ateityje į žaidimą mėginsiu įtraukti daugiau jaunų žaidėjų, kurios kol kas dar nėra pasiruošusios žaisti Eurolygoje. Tam ir yra treniruotės, kad jas parengtume."

R.Ricchini ("Cras Basket"): "Rungtynių pradžioje žaidėme labai gerai, bet minutėms bėgant Vilniaus komanda taip pat pagerino savo žaidimą. Mūsų gynyba visiškai nesugebėjo sustabdyti R.Montgomery, kuri yra tikrai aukšto lygio krepšininkė. Tačiau pergalė iškovota, ir dabar turime geras pozicijas kovoje dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas."


Šiame straipsnyje: teoCras basket

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių