D.Šalenga „Žalgiryje“ žais ir kitą sezoną

Vienas Kauno „Žalgirio“ lyderių, komandos kapitonas Dainius Šalenga žaliai baltus marškinėlius vilkės ir kitą sezoną.

Krepšininkas su „Žalgiriu“ pasirašė naują sutartį pagal formulę 1 plius 1.

Neseniai 33-iąjį gimtadienį šventęs D.Šalenga - neabejotinai viena svarbiausių dabartinio „Žalgirio“ figūrų. Savo patirtimi ir meistriškumu žaidėjas ne tik padeda komandai siekti užsibrėžtų tikslų, bet ir yra puikus pavyzdys jauniesiems krepšininkams. Kaune kapitonas su pertraukomis žaidžia jau aštuntąjį sezoną.

Kartu su „Žalgiriu“ D.Šalenga yra iškovojęs ne vieną skambų titulą, tarp kurių -  penki Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso žiedai, du Baltijos krepšinio lygos (BBL) aukso medaliai, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurė.

Šį sezoną D.Šalenga pasižymi ypač naudingu žaidimu. Per reguliarųjį LKL sezoną 197 cm ūgio krepšininkas vidutiniškai rinko po 14,3 taško, atkovojo po 2,7 kamuolio bei atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo. BBL pirmenybėse žaidėjo statistika panaši - po 10,4 taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo. Sėkmingai „Žalgirio“ kapitonas žaidė ir Eurolygoje, kur kartą buvo pripažintas audingiausiu turo krepšininku. Per šešioliktuko varžybas D.Šalenga vidutiniškai pelnė po 12,5 taško ir atkovojo po 2,8 kamuolio.


Šiame straipsnyje: šalengaŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių