D.Šalenga: jokio pasiteisinimo negali būti

Po gėdingai pralaimėtų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynių Vilniaus „Perlui“ Kauno „Žalgirio“ kapitonas Dainius Šalenga nesislapstė ir garbingai pripažino, kad jokio pasiteisinimo dėl klubui užtrauktos nešlovės negali nebūti. Nors jis pats buvo vienintelis, bandęs kautis dėl pergalės, o ne laukęs, kada varžovai patys pralaimės.

Puolėjas neteisino komandos už patirtą gėdą, tačiau nurodė priežastį, kodėl kiekvienos rungtynės, išskyrus Eurolygą, jai tapo lažu - tai nuo spalio besitęsiantis varžybų maratonas ir kas antrą ar trečią dieną vykstančios varžybos.

- Dainiau, ką jūs, kaip komandos kapitonas, galėtumėte pasakyti po pralaimėjimo „Perlui“? - pasiteiravome D.Šalengos.

- Po tokių rungtynių galima tik atsiprašyti žiūrovų. Daugiau ką nors sakyti nesiverčia liežuvis.

- Vis dėlto priežastis, dėl kurios pralaimėjote, turi būti?

- Nuo spalio dalyvaujame tikrame varžybų maratone. Išskyrus Eurolygą, nežaidžiame visa sudėtimi, treneriai leidžia daugiau žaisti jauniems krepšininkams, o šiems tokia patirtis, kaip ir spaudimas, yra naujas dalykas, galbūt todėl jie yra patekę į duobę. Jaunimui dar reikia laiko, gal po 2-3 metų jie žais stabiliau. Tačiau negaliu sakyti, kad jauni žaidėjai nesistengia - jie stengiasi, dirba, tačiau dėl trijų rungtynių per savaitę trūksta laiko ir treniruotėms. Tačiau kad ir kas būtų, tai nėra ir negali būti pasiteisinimas dėl pralaimėjimo „Perlui“. Juk jauni žaidėjai ir yra „Žalgiryje“ dėl to, kad yra talentingiausi ir savo bendraamžius jie privalo įveikti bet kokiomis aplinkybėmis.

- Kokios nuotaikos po tokių rungtynių tvyro rūbinėje?

- Sunku visiems. Būna ir kaltinimų vieni kitiems, kad vieni daugiau stengiasi, kiti - mažiau... Neprisimenu, kad kada nors sporto halėje būtume pralaimėję tokiai komandai. Belieka tikėtis, kad toks ledinis dušas išeis į naudą mums visiems.


Šiame straipsnyje: Žalgirislk

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių