D.Šakinio karjeros posūkis – į prestižinį JAV universitetą

“Kai yra galimybė baigti Harvardo universitetą, nesinori jos praleisti”, - teigė studijoms JAV besirengiantis Lietuvos tenisininkas Dovydas Šakinis.

Pasaulio profesionalų reitinge 1047-ąją vietą šiuo metu užimantį Dovydą Šakinį nuo studijų viename prestižiškiausių pasaulio universitetų skiria labai nedaug. 18-mečiui tik reikia išlaikyti anglų kalbos testą, privalomą visiems, vykstantiems studijuoti į JAV, rašo sportas.info.

“Kaip sportininkas, aš jau patekau ten. Dabar reikia patekti ir kaip studentui”, – šyptelėjo Šiaulių Didždvario gimnazijos abiturientas. Jei testas bus išlaikytas sėkmingai, Lietuvos rinktinės tenisininkas jau 2011-ųjų sausį galės apsivilkti JAV studentų čempionate (NCAA) žaidžiančios Harvardo universiteto komandos aprangą.

Kembridže, Masačusetso valstijoje esantis Harvardo universitetas įkurtas 1636 metais. Tai – seniausia aukštoji mokykla JAV. Tarp daugybės jį baigusių įvairių šalių politikų bei valstybės vadovų yra ir dabartinis Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama.

Kodėl pasirinkai būtent Harvardo universitetą?

Garsūs universitetai nori turėti ir geras sporto komandas. Todėl visame pasaulyje žvalgosi žaidėjų. Man patekti į Harvardo universiteto komandą padėjo ten studijavęs vienas Lietuvos rinktinės trenerių amerikietis Chumas Steele’as.


Mokslai Harvarde – labai brangūs. Ar gausi sportininko stipendiją?

Ne. Tokių jie nedalina. Bet Harvarde yra nauja finansavimo sistema. Pagal ją studentai, kurių šeimos pajamos per metus nesiekia 60 tūkstančių dolerių, už mokslą nemoka nieko.

Kol kas dokumentų galutinai nesutvarkėme, bet pagal mano tėvų pajamas tikrai neturėčiau mokėti už mokslus.

Kodėl nutarei stoti į Harvardo universitetą, o ne žaisti profesionalų turnyruose?

Kai yra galimybė baigti tokį universitetą, nesinori jos prarasti. Juolab ten irgi žaisiu tenisą, sportinė forma neturėtų suprastėti. Bus daugiau mačų, nes Lietuvoje nėra galimybių normaliai treniruotis su lygiaverčiais partneriais, o važiuoti į užsienį - per brangu.


NCAA pirmenybėse nežaidžia stipriausi tenisininkai. Ar nebijai, kad kris ir tavo žaidimo lygis?

Galvojau apie tai. Pamatysime. Yra galimybė po sezono NCAA tęsti profesionalo karjerą. O vieta universitete tau bus išsaugota.

Kas iš dabar žinomų teniso žaidėjų yra rungtyniavę NCAA čempionate?

Yra ne vienas žaidėjas, pasaulio reitinge patenkantis tarp šimto geriausiųjų. Amerikietis Johnas Isneris (19-oji pasaulio raketė. – Aut. past.), vokietis Benjaminas Beckeris (57), dar keli.

Kaip tau sekasi mokslai Lietuvoje?

Visą gyvenimą mokiausi gerai. Žinoma, nuo dešimtos klasės, kai beveik visą laiką skyriau tenisui, mokytis buvo labai sunku, daug praleidau. Šiek tiek esu atsilikęs nuo bendramokslių. Bet pasivyti įmanoma.

Ar laisvai kalbi angliškai?

Kalbu laisvai. Tačiau kai pradėjau rengtis testams, supratau, kad angliškai visai nemoku. Tekstai labai sunkūs, patys amerikiečiai ne viską supranta. Bet pats testas nėra toks sunkus.

Ar žaisi Lietuvos rinktinėje Daviso taurės varžybose?

Jei mane kvies į rinktinę ir bus galimybė, tikrai žaisiu.


Šiame straipsnyje: Dovydas Šakinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių