Druskininkuose startuos „Lietuvos dviračių maratonų taurė 2010“

Mėgėjiškas dviračių sportas šalyje tarsi pabudo iš žiemos miego. Vos keletos metų tradiciją menantys renginiai sutraukia būrius dalyvių, iš kurių profesionalius klubus atstovaujančių sportininkų vos vienas kitas, o didžioji dalis - nuo aktyviau sportuojančių dviračių mėgėjų iki entuziastų, kurie į renginius atvyksta kaip į šventę - pabendrauti su bendraminčiais, nugalėti save bei patirti tikrą profesionalaus sporto skonį.

Daug kritikos iš dviračių mėgėjų sulaukia prastai išvystyta dviračių takų infrastruktūra miestuose. Tačiau visi vieningai pritaria, kad gamtos sąlygos kalnų (bekelės) dviračių sportui Lietuvoje yra puikios. Šalies sostinė yra tikras kalnų dviratininkų rojus - raižytas miškų trasas galima pasiekti per keliolika minučių iš bet kurios miesto vietos.
Tuo tarpu daugelis Europos didmiesčių tokiomis puikiomis sąlygomis sportui negalėtų pasigirti.

Bene pirmasis dviračių sporto mėgėjus subūręs renginys įvyko 2002 m. Ignalinoje. Tuomet apie 50 dalyvių varžėsi vaizdingoje trasoje aplink Dringio ežerą. Organizatoriai tradicijos nenutraukė ir renginys išaugo į visą Lietuvos dviračių maratonų taurę. Šiais metais „Lietuvos maratonų taurę" sudarys keturi etapai, vyksiantys Druskininkuose, Vilniuje, Ignalinoje ir Anykščiuose. Pirmasis Druskininkų etapas įvyks jau šį sekmadienį, gegužės 23 dieną. Druskininkų etapą organizuoja VŠĮ "Sportbalt", turinti daug metų patirties organizuojant sporto renginius Druskininkuose ir kituose miestuose.

2009 m. dviračių maratonuose startavo per 800 dalyvių. Per paskutinius penkis metus jau per 2000 dalyvių išbandė jėgas varžybose. Organizatoriai tikisi, kad šiais metais „Lietuvos dviračių maratonų taurėje" dalyvaus daugiau negu tūkstantis dalyvių.

Visos šalies dviratininkus suvienyjęs renginys suteikia galimybę sportininkams varžytis ilgoje daug ištvermės reikalaujančioje trasoje, o mėgėjams reikia įveikti dvigubai trumpesnę trasą, todėl kiekvienas randa iššūkį. Dviračių maratonuose mielai dalyvauja ir vos kelis šimtus kilometrų per metus numinantys dviračių entuziastai, jiems varžybos - tai galimybė praleisti laiką gamtoje, susipažinti su nuostabiais mūsų šalies kampeliais. Varžybų trasos driekiasi miško ir laukų keliais, atokiau nuo automobilių srautų. Dalyviai renkasi kalnų arba vadinamus hibridinius dviračius. Prieš pagrindinių varžybų startą jėgas išbando vaikai iki 10 m. amžiaus, kurie varžosi 2-3 km ilgio trasoje.

Profesionalus Lietuvos dviratininkas Tomas Vaitkus, šiuo metu atstovaujantis dviračių legendos Lance'o Armstrong'o suburtą komandą „Radioshack" yra didelis kalnų dviračių fanas. Jam yra tekę dalyvauti dviračių varžybose Lietuvoje ir jis labai gailisi, kad įtemptas varžybų sezono grafikas neleis apsilankyti Lietuvoje ir sudalyvauti „Lietuvos dviračių maratonų taurėje". Tačiau jis ragina visus dviračių entuziastus nedvejoti ir stoti į starto koridorių kartu su šimtais kitų dalyvių.

„Lietuvos dviračių maratonų taurės 2010" etapai:
I etapas - Druskininkai, Druskonio ež., 2010 m. gegužės mėn. 23 d.;    
II etpas - Vilnius, Saulėtekio stadionas, 2010 m. birželio mėn. 13 d.;    
III etapas - Ignalina, LŽSC stadionas, 2010 m. rugpjūčio mėn. 8 d.;    
IV etapas - Anykščiai, Niūronių hipodromas, 2010 m. rugsėjo mėn. 5 d.

Parengta pagal www.mtb.lt. informaciją


Šiame straipsnyje: Kauno regionasdviratismaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių