Drama su laiminga pabaiga: „Žalgiris“ iškovojo antrą pergalę

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išlaikė vieną svarbiausių šio sezono egzaminų. Eurolygos rungtynėse Kaune Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai įveikė Malagos „Unicaja“ ekipą iš Ispanijos rezultatu 67:65.

B grupėje Ispanijos klubas turi tris pergales ir žengia trečias, tuo tarpu „Žalgiris“ su viena pergale žengė turnyro lentelės dugne.

Pirmąją šių komandų dvikovą Andalūzijoje prieš daugiau nei mėnesį 85:78 po pratęsimo laimėjo „Unicaja“.

„Unicaja“ į Kauną atvyko ne stipriausios sudėties – be traumuotų E.J.Rowlando ir šiame Euroluygos sezone dar nežaidusio Urošo Tripkovičiaus. „Žalgirio“ komandoje trūks suspenduoto DeJuano Collinso. Savaitgalį sirguliavo Milovanas Rakovičius, iš rikiuotės trumpai buvo iškritęs Tadas Klimavičius, čiurnos skausmais skundėsi Sonny Weemsas, tačiau aikštelėje jie turėtų pasirodyti.

Kauno „Žalgiris“ šias rungtynes pradėjo tokia startine sudėtimi: Ty Lawsonas, Tomas Delininkaitis, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Šeimininkai susitikimą pradėjo keturiomis rezultatyviomis atakomis ir šoktelėjo į priekį 10:0. Malagos klubas pirmosiomis minutėmis strigo kauniečių gynybos žabangose ir niekaip nerado kelio prie „Žalgirio“ krepšio. Pirmuosius taškus „Unicaja“ pelnė tik baigiantis penktai susitikimo minutei.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ „ant sparnų“. Po Sonny Weemso tritaškio - 15:4.

Antroje ketvirčio pusėje svečiai atkuto, tačiau „Žalgirio“ persvara saugi - 19:11.

Antrajame kėlinyje - lygi kova, tačiau susikurtą persvarą „Žalgiriui“ pavyko išsaugoti. Po paskutines rungtynes Kauno komandoje žaidusio Ty Lawsono taiklaus metimo paskutinėmis atakos sekundėmis - 27:19.

Kėlinio antrojoje pusėje vis dažniau klysti pradėjo abi ekipos, tačiau šia atkarpa sėkmingiau pasinaudojo „Žalgiris“. Po greitos atakos ir Manto Kalniečio perdavimo dėjimu į krepšį ataką užbaigė Mindaugas Kuzminskas - 32:22.

Po dviejų kėlinių - „Žalgiris“ priekyje 35:24.

Per pirmąją rungtynių pusę  „Žalgirio“ sudėtyje rezultatyviausiai žaidė Sonny Weemsas (9 taškai), Paulius Jankūnas ir Ty Lawsonas (po 6). Andalūziečių gretose išsiskyrė pirmose rungtynėse „Žalgirio“ duobkasiu tapęs latvis Kristapas Valteris (6 taškai).

Pertraukos metu arenoje susirinkę aistruoliai atsisveikino su įžaidėju Ty Lawsonu, kuris po šio mačo išvyksta atgal į Jungtines Amerikos Valstijas ir toliau atstovaus NBA klubui Denverio „Nuggets“. Amerikietis buvo palydėtas gausiais aplodismentas, o klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis įteikė legionieriui klubo suvenyrų.

Po didžiosios pertraukos aikštėje ir toliau dominavo gynybinis krepšinis. Marko Popovičius pratęsė savo fenomenlią tritaškių seriją. Tai buvo jau 29-osios Eurolygos rungtynės, kai kroatas sugeba įmesti bent vieną tolimą metimą. Paskutinį kartą aikštę be tritaškio M.Popovičius paliko 2006-ųjų lapkritį rungtynėse prieš Maskvos CSKA. Kad pratęstų savo įspūdingą seriją šios dienos rungtynėse prireikė net šešių bandymų.

Po trijų kėlinių „Žalgiris“ priekyje 50:42.

Lemiamą ketvirtį sėkmingiau pradėjo „Unicaja“. Po kelių iš eilės sėkmingų atakų svečiai pradėjo pavojingai alsuoti kauniečiams į nugaras 50:55, tačiau tuomet sekė Marko Popovičiaus tritaškis bei Sonny Weemso taiklus metimas iš vidutinio nuotolio ir „Žalgiris“ vėl atitrūko - 60:50.

Tuomet sekė Geraldo Fitcho ir Kristapo Valterio tritaškiai, Joelio Freelando dėjimas, taiklus G.Fitcho baudos metikimas ir „Unicaja“ vėl atgijo - 60:59.

Mačo pabaiga - dramatiška. Likus mažiau nei 2 minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos. J.Freelandas pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė svečius į priekį 65:63.

M.Popovičiaus taiklūs baudų metimai ir S.Weemso dėjimas su pražanga ir „Žalgiris“ vėl priekyje - 67:65.

Paskutinis Kristapo Valterio metimas buvo netaiklus. „Žalgiris“ šventė antrąją pergalę Eurolygoje.

„Žalgiris“ - „Unicaja“ 67:65 (19:11, 16:13, 15:18, 17:23)

„Žalgiris“:  S.Weemsas 18 taškų, M.Popovičius 11, T.Lawsonas 10.

„Unicaja“: G.Fitchas 15, K.Valteris ir J.Freelandas po 12.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n  portretas
pagalau laimejo

mizantropas

mizantropas portretas
sveikinam, reikėjo, kaip oro, tos pergalės. Vyrai gali ir ateityje sužais tikrai gerai. Šiam kartui pakaks, pailsėkit nuo žaidimo ir apkalbų. Dar sykį su pergale žaidėjus, visą komandą ir sirgalius.

Tureklas

Tureklas portretas
Kodel prie straipsnio pridejot to lopo kalniecio nuotrauka. Per sita asila Zali vel vos nepralaimejo, gerai , kad Trifunovicius laiku ismete ji atgal ant suolo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių