„Dragūnas" - reguliaraus Lietuvos rankinio čempionato nugalėtojas

Praėjusio sezono Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionai Klaipėdos „Dragūno“ atstovai vėl keliauja tuo pačiu keliu – pajūrio rankininkai namuose 33:22 (15:12) nukovė Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ekipą ir užsitikrino reguliaraus LRL čempionato nugalėtojo vardą.

Dragūniečiai šįkart, neskaičiuojant vartininkų, žaidė vos aštuoniese. Rungtynėms nebuvo registruoti jau anksčiau traumuoti Benas Petreikis (plyšę čiurnos raiščiai) ir Karolis Stropus (lūžęs kojos padikaulis), tačiau ir per dvikovą su serbais Europos Iššūkio taurės varžybose nukraujavę Tadas Stankevičius (jaučia kelio skausmus) ir Gediminas Vaitkus (patempęs kojos sausgyslę). Treneris Artūras Juškėnas leido pailsėti Edvinui Vorobjovui.

Kauno komandai nepadėjo rankos traumą patyręs vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų Vaidas Drevinskas.

Rungtynių pradžioje „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai pirmavo – 7:3, 8:4, tačiau netrukus pabudo ir klaipėdiečiai – 25 rungtynių minutę rezultatas jau buvo lygus – 11:11, o iki pirmojo kėlinio pabaigos „Dragūnas“ šoktelėjo į priekį – 15:12.

Antrajame kėlinyje aikštės šeimininkai atrodė dar geriau ir sugebėjo susikrauti dviženklę įvarčių persvarą – 33:22.

„Dragūną“ į pergalę vedė po 8 įvarčius įmetę Gražvydas Juška ir Evaldas Griežė (1 iš 7 m), 5 pridėjo Mindaugas Dumčius, 4 – Jonas Truchanovičius, po 3 – Arvydas Bučius ir Darius Jasinskas, 2 – Robertas Dulinskas.

Iš Kauno ekipos išsiskyrė Paulius Šarkauskas, įmetęs 7 įvarčius, po 3 Edvinas Balčiūnas ir Robertas Švedas ( iš 7 m), po 2 – Mindaugas Urbonas, Andrius Šarkus ir Lukas Feoktistovas, po 1 – Aurimas Balčiūnas, Augustinas Adomonis ir Lukas Sutkus.

Evaldas Griežė („Dragūno“ žaidėjas): „Nuotaikos geros, psichologiškai jaučiamės pakiliau. Šiek tiek atsigavome po pralaimėjimo serbams. Žaidėme susikaupę, esu patenkintas komandos puolimu, o gynyba buvo tik pusėtina. Nuotaikos džiugos. Pavyko tapti reguliaraus čempionato nugalėtojais, tačiau per daug džiūgauti nėra kada – savaitgalį laukia dvejos Baltijos rankinio lygos rungtynės. Kovosime su Minsko SKA (Baltarusija) ir vėl susitiksime su „Granitu-Gaja-Kariu“.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Dragūnasrankinis,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių