Dokumentus A lygos licencijai gauti pateikė 7 klubai

Finansines ataskaitas Lietuvos futbolo federacijai (LFF) laiku pateikė septyni šiemet A lygoje pretenduojantys startuoti klubai. Keturios komandos pranešė vėluosiančios, tuo metu Vilniaus „Vėtros“ stovykloje - absoliuti tyla.

LFF palauks vėluojančių

Trečiadienį pasibaigus terminui pateikti audituotas praėjusių metų finansines ataskaitas, LFF licencijavimo skyrius sulaukė dokumentų iš septynių klubų. Visi jie pretenduoja šį sezoną žaisti A lygoje.

Reikiamą dokumentaciją pateikė Marijampolės „Sūduva“, Panevėžio „Ekranas“, Tauragės „Tauras“, FBK „Kaunas“, „Šiauliai“, Gargždų „Banga“ ir VMFD „Žalgiris“.

Pasak LFF licencijavimo skyriaus vadovo Lauryno Zibolio, federacijos nustatytas terminas nėra labai griežtas, todėl bus priimami ir vėliau pateikti dokumentai. Esą LFF jų lauks iki vasario 25 d. numatyto Licencijavimo komiteto posėdžio. Nesuskubusios to padaryti, komandos dar turės galimybę teikti apeliacijas, kurios bus svarstomos kovo 9 d.

Keturi klubai - Pakruojo „Kruoja“, „Klaipėda“, Klaipėdos „Atlantas“ ir „Mažeikiai“ - įspėjo LFF vėluosiantys pateikti ataskaitas, tačiau atliksiantys tai artimiausiu metu.

Tuo metu Kauno „LKKA ir Teledemos“ bei Vilniaus „Vėtros“ komandos, kurios taip pat yra pateikusios paraišką dalyvauti A lygoje, LFF neinformavo, ar ketina toliau dalyvauti licencijavimo procese.

Primename, kad A lygos licencijos gali būti suteiktos tik klubams, kurie nėra įsiskolinę savo žaidėjams bei personalui.

Nesibaigiantis pažadų spektaklis

Trečiadienį baigėsi ir naujųjų „Vėtros“ savininkų paskelbtas terminas, iki kurio buvo žadama atsiskaityti su pusmetį atlyginimų nesulaukiančiais komandos nariais. Tačiau vietoje uždirbtų pinigų „Vėtra“ sulaukė tik eilinio pažado.

Praėjusį mėnesį Lietuvos vicečempionų klubo vadovu tapęs Rusijos verslininkas Antonas Treušnikovas per savo atstovus Lietuvoje komandai perdavė žinią, esą finansinės injekcijos klubas sulauks ketvirtadienį.

Tačiau pinigus „Vėtros“ žaidėjai ir treneriai kol kas mato kaip savo ausis. Vienas labiausiai patyrusių sostinės ekipos futbolininkų Tadas Kijanskas portalui sakė klubo vadovų pažadus jau seniai leidžiantis pro ausis.

„Labai sunku dar kažko tikėtis. Mums žadėjo pervesti pinigus iki Naujųjų metų, žadėjo iki vasario 10 d... Jeigu jų nebus šią savaitę, tai kitą - juo labiau. Artėja ilgasis savaitgalis, abejoju, ar kas nors labai skubės tvarkyti reikalus“, - nusivylęs kalbėjo „Vėtros“ gynėjas.

Treniruojasi, nes nori palaikyti formą

Nors komanda šiuo metu treniruojasi ir ruošiasi sezonui, T.Kijanskas aiškino, kad futbolininkai tai daro pirmiausia dėl savęs.

„Norime palaikyti formą, kad galėtume susirasti kokią nors komandą. Vyrų kantrybė juk nėra geležinė. Žinoma, bus gaila, jei „Vėtra" išnyks. Praėjęs sezonas juk buvo sėkmingiausias klubo istorijoje. Tik Lietuvoje tokie dalykai gali dėtis“, - atsiduso T.Kijanskas.

Primename, kad sausį iš "Vėtros" įkūrėjo Romo Stašausko klubo valdymą perėmęs koncerno "OPI group" vadovas A.Treušnikovas pažadėjo visas skolas likviduoti iki vasario 10 d. Tam Rusijos verslininkas esą buvo pasiruošęs skirti 300 tūkst. eurų.

"Vėtros" komanda atlyginimų nesulaukia nuo praėjusių metų vasaros.


Šiame straipsnyje: LFFA lygavėtra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių