D.Nowitzkis: žinojau, kad su italais reiks daug stumdytis

Antrąją pergalę Europos čempionato B grupės varžybose iškovojusi Vokietijos rinktinė pasiuntė šių pirmenybių dalyviams aiškią žinutę. Čia jie atvyko rimtai pakovoti dėl pačių aukščiausių apdovanojimų.

„Žinojome, kad italai žais labai agresyviai. Jie kovėsi iš visų jėgų. Po vakarykštės nesėkmės varžovai neturėjo ko prarasti. Nuolat žaidė ant pražangos ribos, daug stumdėsi. Tačiau nepasakyčiau, kad mane tai nustebino“, - po laimėto mačo prieš Italiją kalbėjo 21 tašką įmetęs Dirkas Nowitzkis.

Vokietijos rinktinės žvaigždė prisipažino, kad nepaisant dviejų laimėtų mačų, dar negalvoja apie pirmąją vietą grupėje. „Dar liko trys rungtynės. Nereikia nieko skaičiuoti. Privalome ruoštis artimiausiam mačui“, - kalbėjo vokietis.

„Buvo tikrai puikios rungtynės. Italija sužaidė labai gerai ir buvo mums rimtas varžovas. Džiaugiuosi, kad svarbiomis mačo minutėmis iniciatyvos ėmėsi ne tik D.Nowitzkis bei Chrisas Kamanas, tačiau ir Robinas Benzinas. Jis tikrai sužaidė puikiai“, - gyrė savo krepšininką Vokietijos vyriausiasis treneris Dirkas Bauermannas.

„Vokietijos rinktinė buvo tikrai kietas varžovas. Šiandien neturiu jokių priekaištų savo auklėtiniams. Jie tikrai stengėsi, buvome puikiai nusiteikę, žaidėme kibiai ir agresyviai. Gaila, kad nepasisekė. Visgi galutinis rungtynių rezultatas – vokiečių naudai. Tai dar kartą įrodo, kokia ši komanda stipri psichologiškai. Svarbiomis rungtynių akimirkomis vokiečiai žaidė šaltakraujiškiau“, - mačą apibendrino italų strategas Simone Pianigiani.

„Buvo labai sunkios rungtynės. Turėjome net kelis šansus pasivyti varžovus. Tačiau varžovai lemiamomis akimirkomis pataikydavo sunkius metimus ir neleido mums perlaužti šio mačo sau naudinga linkme. Gerai žaidėme praktiškai visas rungtynes. Palūžome tik pačioje susitikimo pabaigoje“, - apmaudo neslėpė rezultatyviausias Italijos rinktinės žaidėjas Danilo Gallinari.


Šiame straipsnyje: Eurobasket

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių