D.Matovič: tokioje atmosferoje pralaimėti buvo neįmanoma

Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai sekmadienį trečią kartą iš eilės užsitikrino Lietuvos čempionų titulus.

Panevėžiečiai laiko švęsti beveik neturėjo, nes jau rytoj „Ekranas“ žais LFF taurės ketvirtfinalio rungtynes Alytuje, kur susikaus su vietos „Vidzgiriu“.

www.fkekranas.lt pakalbino ekipos legionierių iš Serbijos Dušaną Matovičių apie čempioniškus jausmus, nuostabų sirgalių palaikymą bei artėjančią kovą.

- Dušan, koks jausmas tapus Lietuvos čempionu?

- Tapti čempionu yra neapsakoma. Atlikome nuostabų darbą. Visi sunkiai dirbome vienuoliką mėnesių vardan to, kad galėtumėme virš galvos iškelti nugalėtojų taurę. Džiaugiuosi, kad mūsų pastangos nenuėjo veltui ir mes vėl galime vadintis stipriausiais Lietuvoje.

- Lietuvos čempionu tapai trečią kartą iš eilės. Kuris titulas tau yra pats svarbiausias?

- Man asmeniškai svarbus kiekvienas iškovotas titulas. Ir nesvarbu, ar tai būtų LFF taurė, ar Supertaurė, ar čempionų taurė. Visi trofėjai yra labai svarbūs, nes tu jį iškovoji savo prakaitu. Visos trys Lietuvos čempionų taurės man yra vienodai svarbios.

- O kurį titulą iškovojot sunkiausiai?

- Pirmaisiais metais, kai atvykau rungtyniauti į „Ekraną“, buvo labai sunku tapti čempionais. Sunkioje kovoje, tik pačioje sezono pabaigoje palaužėme FBK „Kauno“ futbolininkus ir tapome nugalėtojais. Tačiau manau, kad apginti nugalėtojų vardus visada yra dvigubai sunkiau, nei juos iškovoti, kadangi kiekviena komanda prieš čempionus žaidžia su dviguba energija, aikštėje atiduoda daugiau nei šimtą procentų. Visi nori mus įveikti ir parodyti, kad jie yra ne ką silpnesni, todėl manau, kad paskutinius čempionų titulus apginti buvo sunkiausia.

- Sekmadienį rungtynių pabaigoje „Šiauliai“ realizavo 11 metrų baudinį ir sušvelnino rezultatą. Paskutinės rungtynių minutės buvo ilgos ir nervingos?

- Kai šiauliečiai realizavo paskirtą baudinį, mano širdis kiek suvirpėjo, norėjosi, kad tos likusios kelios minutės praeitų kuo greičiau, nes stadione buvo tiek daug žiūrovų ir visi jie atėjo tikėdami, kad mes nugalėsime ir galėsime švęsti pergalę kartu su jais, todėl nesinorėjo gadinti nuotaikos nei jiems, nei sau patiems. Paskutinės minutės nebuvo padrikos, mes kontroliavome kamuolį ir neleidome varžovams pagalvoti, kad jie gali išlyginti rezultatą. Kai išgirdau finalinį teisėjo švilpuką, buvau labai labai laimingas.

- „Aukštaitijos“ stadionas buvo pilnutėlis. Ar tai padėjo komandai?

- Žinoma, rungtyniauti tokioje atmosferoje buvo nuostabu. Manau, kad kiekvienas iš mūsų jautė sirgalių palaikymą. Tokioje atmosferoje pralaimėti buvo neįmanoma. Dėkojame jiems, kad jų tiek susirinko ir mus nuoširdžiai palaikė. Manau, kad jei kiekvienose mūsų namų rungtynėse stadionas būtų pilnutėlis, tai žiūrovai būtų mūsų dvyliktas žaidėjas ir mes „Aukštaitijos“ stadione būtume neįveikiami.

- Komandai švęsti pergalės daug laiko nėra. „Ekrano“ jau trečiadienį laukia LFF taurės rungtynės Alytuje...

- Toks jau yra tvarkaraštis. Po rungtynių visa komanda turėjome vakarienę, visi kartu pasidžiaugėme iškovotais čempionų vardais. Pirmadienį treneriai mums davė poilsio dieną ir jau šiandien rinksimės į treniruotę ir ruošimės rytojaus dvikovai prieš „Vidzgirio“ futbolininkus. Motyvacijos žaidėjams po pergalingų rungtynių netrūks, nes tai yra LFF taurės ketvirtfinalis, kuris susideda tik iš vienų rungtynių, todėl į Alytų vyksime tik pergalės.

- Sezono pabaiga - jau visai netoli. Ar jaučiasi nuovargis?

- Sezonas buvo ilgas, tad nenuostabu, kad esu truputį pavargęs, tačiau liko tik dvejos rungtynės, į kurias mes dabar turime būti susikoncentravę šimtu procentu. Apie atostogas galėsime galvoti po paskutinių rungtynių Marijampolėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių