D.Maskoliūnas: neturiu dėl ko teisintis

Pirmadienio rytą Darius Maskoliūnas į „Kauno“ treniruotę atėjo tik atsisveikinti. Sulaukęs kvietimo dirbti Eurolygos komandoje, buvęs žalgirietis juo susigundė.

D.Maskoliūnas nebus pirmasis žalgirietis, nuėjęs dirbti į didžiausių Kauno klubo priešininkų "Lietuvos ryto" komandą. Šiuos kelius jau yra pramynęs ir trumpai Vilniuje dirbęs Modestas Paulauskas (1997 m.), ir ilgiau čia užsibuvęs bei titulus skynęs Rimas Kurtinaitis (2008–2010 m.).

„Žalgiryje“ dirbę specialistai Vilniaus komandos vadovus domino ne kartą. „Lietuvos rytą“ yra treniravę Jonas Kazlauskas ir Antanas Sireika, prieš tai dirbę „Žalgiryje“. Tad D.Maskoliūnas bus jau trečiasis treneris iš „Žalgirio“, kuris dirbs „Lietuvos ryte“.

Antrosios Kauno komandos koordinatorius Ramūnas Butautas teigė, kad dėl naujojo vyriausiojo trenerio kandidatūros apsispręs, kai į Lietuvą sugrįš Arvydas Sabonis – „Kauno“ komandos įkūrėjas ir globėjas. Kol kas su komanda dirbs D.Maskoliūno asistentu buvęs Rimvydas Samulėnas.

- Kas lėmė jūsų sprendimą priimti „Lietuvos ryto“ kvietimą? – dienraštis pasiteiravo D.Maskoliūno.

- Pats svarbiausias dalykas – galimybė dirbti aukštesnio lygio komandoje ir Eurolygoje. Nemačiau priežasčių, kodėl būčiau turėjęs šio kvietimo atsisakyti. Žiūriu į tai profesionaliai.

- Kaip jūsų sprendimą priėmė „Kauno“ klubo vadovai?

- Visi mane suprato ir padrąsino. Šįryt atsisveikinau su komanda, pasidžiaugiau dėl to, ką mums pavyko nuveikti per tą trumpą laiką, kai dirbome kartu.

- Interneto komentatoriai viešoje erdvėje netruko jus pradėti kaltinti išdavyste.

- Kas nori pūsti burbulą, tas ir pūs. Bet aš neturiu dėl ko graužtis. Buvau „Žalgiryje“ ne vienus metus ir tada, kai pinigų nebuvo, kai komandai buvo blogai. Po to mane išmetė. Tad ką aš dar galiu atsakyti į tuos kaltinimus? Kas nori – supranta, o teisintis neturiu dėl ko. Svarbiausia, kad mano sąžinė rami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių