Disko metikas V.Alekna tapo ministerijos patarėju (papildyta)

Disko metikas, olimpinis ir pasaulio čempionas 39 metų Virgilijus Alekna nuo pirmadienio eina Vidaus reikalų ministerijos (VRM) patarėjo pareigas.
Kaip BNS informavo vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio atstovė spaudai Ramunė Hazir, R.Alekna patarinės sporto klausimais.

Jo funkcijos bus padėti formuoti valstybės politiką sporto srityje, organizuoti jos įgyvendinimą, dalyvauti rengiant teisės aktus, susijusius su sporto politika, analizuoti ir vertinti Lietuvos sporto padėtį.

R.Hazir teigimu, V.Alekna nėra politinio pasitikėjimo pareigūnas, jis yra valstybės karjeros tarnautojas.

„Šiandien kiek keistai prasidėjo rytas: anksti keltis reikėjo, važiuoti į naują darbą“, - pirmadienį VRM žurnalistams sakė V.Alekna.

Jis tvirtino nelengvai apsisprendęs priimti ministro R.Palaičio siūlymą tapti ministerijos patarėju.

„Nebuvo labai lengva apsispręsti gavus ministro pasiūlymą užimti šią vietą, tikrai ilgai galvojau. Kiti metai yra paskutiniai mano kaip sportininko metai, Londone olimpinėse žaidynėse noriu baigti sportininko karjerą. Galvojau, ar galėsiu pilnai suderinti tuos du dalykus, bet manau, galėsiu tai padaryti. Juoba kad baigęs sportininko karjerą, norėčiau toliau tęsti darbą sporto srityje. Ir tai bus puiki proga pradėti tą veiklą“, - kalbėjo V.Alekna.

R.Palaitis savo ruožtu paaiškino, kad disko metikas VRM dirbs laisvu grafiku, o kai turės vykti į stovyklas, ims nemokamų atostogų.

„Jis dalį dienos dirbtų ministerijoje, dalį dienos treniruotųsi, o tuo metu, kai vyksta ir nedarbo metu su sportu susiję renginiai, jis galėtų juose dalyvauti“, - aiškino vidaus reikalų ministras.

Jis teigė V.Aleknai pasiūlęs ministerijos patarėjo postą, nes tai žmogus, "kuris sportą žino tikrai ne iš teorinių knygų puslapių, o grynai iš praktinės veiklos".
„Manau, kad jis duos gerus patarimus, kaip turi būti vykdoma sporto politika, padės ją koordinuoti, palaikys gerus ryšius tarp ministerijos bei Kultūros ir sporto departamento“, - sakė R.Palaitis.

Anot jo, po to, kai Kūno kultūros ir sporto departamentas tapo įstaiga prie VRM, nebuvo jungiamosios grandies tarp šių dviejų institucijų.

Paklaustas apie pirmuosius savo darbus, V.Alekna teigė dar turįs įsigilinti į ministerijos darbus, tačiau kaip vieną aktualiausių problemų nurodė tai, kad vaikai ir jaunimas vis mažiau sportuoja.

„Manau, kad labai didelė problema, kad jauni žmonės, vaikai vis labiau nusisuka nuo sporto, ypač mokyklose. Jauna karta auga ne tokia sportiška, ne tokia sveika. Manau, mūsų tikslas pasiekti, kad jie taptų stipriais, dorais Lietuvos piliečiais“, - sakė V.Alekna.

V.Alekna nuo 1994 metų dirbo Vadovybės apsaugos departamente. 2009 metais Kūno kultūros akademijoje jis įgijo sporto magistro laipsnį.

2000 metais ir 2004 metais V.Alekna vasaros olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalius. Jis keturis kartus laimėjo geriausias Lietuvos sportininko titulą.


Šiame straipsnyje: Virgilijus Alekna

NAUJAUSI KOMENTARAI

lliillii

lliillii portretas
nelabai suprantu, ka jis patars. Ar cia pries rinkimus norima susirinkti gerb. Aleknos gerbeju balsus? Gerbiu alekna, bet smugiuoti is desines gatves patruliai moka ir be cempiono patarimu.

virgis

virgis portretas
toks magistras ,kaip ministras disko metikas .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių