D.Grybauskaitė olimpiniame kaimelyje aplankė saviškius

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Londono olimpiniame kaimelyje šeštadienį aplankė mūsų šalies olimpiečius.

Lietuvos olimpinės rinktinės vėliavnešiui Virginijui Aleknai įteikusi simbolinį diską ir perdavusi iš Lietuvos atvežtą deglą su simboline olimpine liepsna, šalies vadovė išvyko stebėti plaukiko Giedriaus Titenio starto kvalifikacinėse varžybose.

„Tai olimpinė ugnis, kurią Lietuvos žmonės Jums nešė savo širdyse ir rankose. Šiame degle yra visų Lietuvos žmonių šiluma. Tikiu, kad tai padės jums kovoti ir laimėti“, - perduodama deglą nacionalinės krepšinio rinktinės kapitonui Linui Kleizai sakė prezidentė.

Perdavusi Lietuvos žmonių neštą deglą, šalies vadovė Lietuvos šaulei Dainai Gudzinevičiūtei įteikė duonos kepalą, o disko metikui Virgilijui Aleknai - simbolinį diską.

„Šis diskas - tai taikos, jėgos, tvirtybės ir stiprybės simbolis. Linkiu, kad jis atneštų sėkmę tiek Jums, kovojantiems čia, Londone, tiek ir visiems Lietuvos žmonėms. Buvimas čia jau yra laimėjimas. Tikiuosi šioje olimpiadoje Jūsų laukia dar didesnės pergalės. Jūsų pergalės yra visos Lietuvos pergalės“, - įteikdama diską sakė prezidentė.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad olimpiada yra neeilinis įvykis, kuris suvienija ne tik sportininkus, bet ir visame pasaulyje esančius lietuvius. Paraginusi sportininkus kovoti garbingai, D. Grybauskaitė palinkėjo mūsų olimpiečiams sėkmės, ryžto ir tvirtybės.

Šalies vadovė vizito Londone metu taip pat dalyvavo Karalienės Elžbietos II pasaulio šalių lyderiams surengtame priėmime Bekingemo rūmuose bei stebėjo trisdešimtųjų vasaros olimpinių žaidynių atidarymą. Sekmadienio vakarą prezidentė palaikys Lietuvos nacionalinę krepšinio rinktinę dvikovoje su Argentinos krepšininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidas

vidas portretas
lizbe
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių