Detektyvas: kas UEFA kursuose Šveicarijoje apsimetinėjo G. Kvedaru?

16 Lietuvos trenerių, tarp kurių Valdas Urbonas, Raimondas Žutautas, Gediminas Jarmalavičius, Stasys Stankus (pasirodo, jis taip pat treneris), praėjusią savaitę dalyvavo UEFA surengtuose trenerių kursuose Šveicarijoje, PRO licencijai gauti.

Į tą šešioliktuką pateko ir prieštaringai vertinamo bei iš teismų neišbrendančio dabartinio Lietuvos futbolo federacijos prezidento Juliaus Kvedaro sūnus Gerhardas, kurio pavardė figūruoja ir UEFA išleistame lankstinuke.

Jaunesnysis Kvedaras Šveicarijoje taip ir nepasirodė, tačiau jo pavardė kursuose buvo minima ne vieną kartą, nes kortelę su Gerhardo Kvedaro pavarde buvo užsisegęs buvęs Klaipėdos „Atlanto“ vyriausiasis treneris Romualdas Norkus.

„Iš kur sužinojote? Telefonu apie tai nesinori kalbėti, bet taip, tai tiesa“, - portalo futbolas.lt paprašytas patvirtinti informaciją, sakė kursuose dalyvavęs, tačiau dėl suprantamų priežasčių paprašęs jo pavardės neminėti, treneris.

„Pirmą dieną galvojome, kad padaryta kažkokia klaida, bet kai antrą dieną pamatėme jaunąjį Kvedarą Norkaus veidu, šypsojomės ir tiek“, - pasakojo dar vienas Šveicarijoje praėjusią savaitę praleidęs, puikiai Lietuvos futbolo mėgėjams pažįstamas strategas.

Pats R.Norkus dukart paklaustas, kodėl nešiojo kortelę su G.Kvedaro pavarde, atsakė skirtingai – iš pradžių, treneris teigė, kad kortelė buvo su jo pavarde, tačiau vėliau persigalvojo ir tvirtino, kad apskritai jokios kortelės jis neturėjo.

- Ar galite atsakyti, kodėl jūsų kortelėje buvo pažymėta ne jūsų, o Gerhardo Kvedaro pavardė? – futbolas.lt paklausė R.Norkaus.

- O kodėl jūs to manęs klausiate? Aš nebuvau su ta kortele – mano kortelėje ir buvo mano pavardė.

- Man du treneriai iš konferencijos patvirtino, jog būtent jus, o ne kažkas kitą, juokais net vadino Kvedaru. Norite pasakyti, kad jie išsigalvoja?

- Tai gal įvyko kokie pakeitimai. Žmogus atsisakė, o į jo vietą aš buvau įrašytas. Aš nežinau tų dalykų. Kas juos žino, tai jų ir reikia klausti.

- Tai jūs to nepripažįstate?

- Ne, nu aš savo pavarde buvau.

- Aš dar kartą jūsų paklausiu, kad po to nekiltų jokių nereikalingų spekuliacijų ar interpretacijų: jūs teigiate, kad kortelėje, kurią jūs turėjote, buvo jūsų, o ne Gerhardo Kvedaro pavardė?

- Aš neturėjau jokios kortelės. Nieko neturėjau.

Po šio pokalbio susisiekėme ir su pačiu LFF prezidentu, kuris, kaip visada, nieko nežino.

- Pone Kvedarai, kas delegavo tuos 16 trenerių, kurie vyko į Šveicariją PRO licencijai gauti?

- Niekas nedelegavo – kas turi A licenciją, tas galėjo ir vykti.

- Ta prasme, pats užsiregistruoji, pats ir važiuoji?

- (citata pažodžiui) Ne, nu tai veža mūsų, bet jeigu aš turiu A licenciją, tai galiu laikyti PRO. Kas yra? Kokia problema? Kas domina?

- Iš tikrųjų, labiausiai domina Kvedaro pavardė. Sakykite, jūsų sūnus buvo ten ar ne?

- Ne, nebuvo – užsirašė, bet nevažiavo.

- Tai kodėl tada ant trenerio Norkaus kortelės buvo užrašyta Kvedaro pavardė?

- (citata pažodžiui) Nežinau aš, kur kas parašyta, kur kokio Norkaus parašyta. (atsidūsta) Pirmą kartą aš tai girdžiu iš pačio.

(pakeltu balsu) Iš tikrųjų, nesuprantu, ką tu nori? Sakyk, vieną kartą, tu nori ką nors konkretaus, ar tau tik užsiiminėt intrigom? Jaunas vyras, tu užsiiminėk futbolu, neužsiminėk tom intrigom. Dar kartą aiškinu, jeigu nori, bet kas gali ten važiuoti, kas atitinka kriterijus. Mano žiniomis, jis nevažiavo, nes neišleido klubas. Viskas. Tik tiek aš ir žinau.

- Bet negi pats R.Norkus sugalvojo ant kortelės užsirašyti ne Norkus, o Kvedaras. Sutinkate?

- Padarė gal klaidą? Kas čia tokio? Kiek žinau, mano sūnus irgi norėjo laikyti, bet paskutiniu momentu su klubu nesuderino ir nelaikė, kiek žinau. Jeigu laikys, tai dar geriau – bus dar vienas PRO treneris. Čia ne mes sprendžiam, o ten, kam duoti licenciją, o kam ne. Mano žiniomis, jis nevažiavo ir dar, mano žiniomis, jis yra Lietuvoje.

Pokalbio pabaigoje J.Kvedaras pasiūlė „nurimti ir užsiiminėti futbolu, nes nusprogsiu“. Į klausimą, ar tai buvo grasinimas, J.Kvedaras, padėjęs ragelį, nieko neatsakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liulius Kledaras

Liulius Kledaras portretas
mano nuomone , šis vaikinas [ A. Budraitis ] yra jau pernelyg susireikšminęs ? Apšepęs , netvarkingas , daugiau primenantis apsileidusį traktoristą nei sporto žurnalistą , nelabai žinantis sportinių žaidimų taisykles , komentuodamas per TV rungtynes , nesiskaitydamas su sporto specialistų autoritetais , svaidosi nepamatuota kritika , tyčiojasi iš ... tarptautinės kategorijos teisėjų priimtų sprendimų , drabstosi nepatikrintais faktais , remdamasisi tik ... bobučių pletkais ? Matomai , kad panašus ir šis , bobučių pletkų lygio , nieko neįrodantis straipsnis ?

s

s portretas
cia atidirbineja kad buvo leista zaisti A lygoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių