Dėl olimpinio atrankos turnyro Lietuva varžysis su Venesuela

Po FIBA valdybos posėdžio liko tik dvi valstybės besivaržančios dėl teisės kitais metais surengti olimpinį vyrų krepšinio atrankos į Londono olimpiadą turnyrą. Tarp dviejų finalisčių pateko ir Lietuva. Jos varžove šeštadienį vyksiančiame svarstyme bus Venesuela.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas buvo patenkintas tuo, kad lietuviams pavyko įveikti kitus europiečius. „Džiaugiamės, kad pavyko suformuoti bendrą Europos poziciją. Tai yra mažas žingsnis laimėjimo link", - sakė jis.

Madride viešintys LKF atstovai ir toliau stengiasi į savo pusę palenkti FIBA vadovus. „Šiuo metu kartu su LKF vykdomuoju direktoriumi Pauliumi Motiejūnu susitinkame su kiekvienu FIBA Centrinės valdybos nariu atskirai ir bandome įrodyti, kad teisė rengti turnyrą turėtų atitekti Lietuvai", - pasakojo M.Balčiūnas.

Pasak jo, svarstoma, ar atrankos turnyras turėtų vykti Europoje ar Pietų Amerikoje. Pasirinkimas žaisti Europoje turėtų būti patrauklesnis dėl nedidelio laiko skirtumo su laiko zona, kurioje yra Londonas. „Kol kas yra įvairių nuomonių, kuriame žemyne turėtų būti surengtas atrankos turnyras, tačiau tikime, kad logika nugalės.“, - vylėsi LKF generalinis sekretorius.

Sprendimas dėl turnyro turėtų būti priimtas šeštadienį po pietų. FIBA taip pat svarsto, kur vyks olimpinis moterų krepšinio atrankos turnyras. Dėl teisės jį surengti varžosi Čekija ir Turkija. Abiejuose turnyruose dalyvaus po 12 rinktinių, neįgijusiu tiesioginio kelialapio į Londono olimpiadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
ko cia taip ardomasi del to turnyro, zmones valgyti jau nebeturi ka, o mes vaidiname kazka, kuo nesame.

nėra

nėra portretas
Norint surengti turnyrą, reikia dar turėti ir pajėgią komandą. Šiuo metu matom, kad pusė rinktinės žaidėjų kaip mažos mergaitės verkt tik moka, o ne vyrais būt ir krepšinį žaist. Gal pirma reik galvot apie komandą? Eilinis fiasko kvepia.

sekmes

sekmes portretas
Motiejunas turi daug patirties sekmingo darbo tai ja panaudojes passieks rezultata.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių